לד"ר זלוצובר - המשך לסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/12/2000 | 12:13 | מאת: איריס

ד"ר שלום לך. קודם כל המון תודה על התשובה אך בשבילי היא כללית. כמו שאמרתי לך קודם במשפחה שלי מחלת הסכרת היא תורשתית כל הבנות חולות בה בשלב כלשהו בחייהן. אמא שלי כבר על תרופות לאיזון. אני נמצאתי נושאת המחלה רק בהריונות ולאחר מכן הכל מסתדר ואני חוזרת לחיים רגילים. את המחלה גילו אצל אמא שלי לפני 6 שנים בעקבות משבר שעברה - פטירת אבי. אני יודעת שיש קשר בין הדברים ומשברים גורמים להופעה מוקדמת. בינתיים אצלי אין כלום. הבנתי ממך שבעתיד אולי אקבל את המחלה האם זה וודאי. אם כן האם יש דרכים למניעה כבר עכשיו או שזה כבר אצלי בגנים ויצא כמו שאומרים בעתיד. אני קצת מודאגת, זה לא נעים לראות מה שאמא שלי עוברת ואת כל הדיאטה המיוחדת שיש לה והתרופות הרבות (רבות מאד) שהיא לוקחת. אני מבקשת אם אפשר תשובה קצת יותר אישית עבורי. מה גם שרופאת קופת חולים שלי (רופאת המשפחה) אמרה לי שאני כבר נמצאת בקבוצת סיכון אם אני נושאת סכרת הריונית ויש את זה במשפחתי), האם נכון? מה ניתן לעשות כבר עכשיו, הכוונה אחרי הלידה כמובן. ותודה.

12/12/2000 | 06:48 | מאת: זהבה

שלום איריס, ראשית, מאחר ואת יודעת שאת בקבוצת סיכון, התחילי כבר עכשיו בדיאטה, ואולי זה יסייע למנוע/ לדחות את התפרצות המחלה, וזה כבר הרבה מאוד. שנית, התפריט של חולי הסוכרת, ואורח החיים המומלץ מבוסס על עקרונות שגם אנשים בריאים יכולים לאמץ על מנת למנוע בעיות ומחלות. לפעמים זה כרוך באי נוחות, אבל מתרגלים, וברור שזה ישתלם לך בטווח הארוך. בהצלחה, המודעות שלך לבעיה מראה שאת כבר בדרך הנכונה.

13/12/2000 | 16:09 | מאת: דר' זלוצובר

איריס שלום. תשובתי השתרבבה משום כהמשך לתשובתי הקודמת-עייני שם בבקשה.

מנהל פורום סוכרת