בדיקות

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/12/2000 | 02:15 | מאת: חגית

ד"ר קנטר שלום, אני סובלת מכמה תסמינים מדאיגים כגון:השתנה תכופה,צמא רב,תחושת "בעירה" בכפות הרגליים.האם בדיקת סוכר פשוטה תספיק,או שיש צורך בבדיקת העמסת סוכר? אגב,מהן ההוראות לפני הבדיקה?(צום של כמה זמן,אם בכלל) תודה ,

08/12/2000 | 19:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, המלצתי היא שתבצעי בדיקת סוכר בצום, (לאחר צום לילה של 12 שעות), ו/או שעתיים אחר ה"אוכל" - 2 פרוסות לחם לבן עם ריבה, תה עם 2-3 כפיות סוכר). אם הסוכר בצום מעל 126 או שעתיים לאחר האוכל מעל 200 - יש כנראה סוכרת. מקווה שלא.. יחד עם זאת קשה לי להאמין שבסוכרת חדשה יש כבר "בעכרה" של כפות הרגליים. כדאי לכן לבדוק בהזדמנות זו גם רמות ויטמין 12 B. ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת