סוכרת בתורשה

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/08/2000 | 13:53 | מאת: עמרם

אני בן 39 בריא בד"כ במשפחתי הסטוריה של חולי סכרת ,החל מאבי,אימי,ושני אחי הגדולים ממני ב- כ9 שנים. השאלה היא האם העובדה שיש במשפחה חולי סכרת מגבירה אצלי את הסיכוי לחלות? ואם כן באילו דרכים עלי לנקוט בכדי לבטל או לפחות לדחות את רוע הגזירה.

11/08/2000 | 17:54 | מאת: ד"ר יורם קנטר

עמרם, לתכונות מולדות אין מזור, אבל אין זה מחייב שבהכרח תהיה סוכרתי. זאת תמיד שאלה קשה, איך ניתן להעריך את מידת הסיכון, למרות שכולנו מודעים לכך שלתורשה יש חלק בכל מה שאנו. ניתן לא לעזור לזה להתרחש או להקדים, וגם כאן לא הכל בידנו. דלקת לבלב או חזרת עשויים לפגוע בלבלב. אני תמיד אומר שרצוי לא להעמיס על הלבלב מעבר ליכולתו כדי לא להתישו, וכדי לסבר את האוזן כמות הסוכר הכוללת בדם שקולה לשש כפיות סוכר. אז כוס קפה קטנטן ממותק בשלוש כפיות סוכר מפיל קצת עומס על הלבלב. יש אינדיקציות ברורות שאורח החיים המערבי הצורך דברי מזון ומתיקה גורם בעליל לסוכרת, כי ישנם קהילות דוגמת התימנים שהיו נקיים מהסוכרת ועם התערותם באורח חיים מערבי הפכו למובילים בתפוצת הסוכרת. כך שהכללים פחות או יותר נהירים, והנטיקה בשלה. כדי להיבדק באופן סדיר, פעמיים בשנה לאור הרקע המשפחתי וכמו כן להיות ערני לסממני הסוכרת. מקווה ששפכתי מעט אור על שאלךת. מאיר

מנהל פורום סוכרת