העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/12/2000 | 23:08 | מאת: רחל

שלום רב אני בת 33 אחרי לידה, בהריון הראשון היתה לי סכרת הריונית שטופלה ע"י דיאטה בלבד, בהריון האחרון היתה לי סכרת הריון שטופלה ע"י דיאטה ואינסולין בלילה. לאחר הלידה עשיתי העמסת סוכר של 100 מ"ג והתוצאות היו: בצום 115 לאחר שעה 186 לאחר שעתיים 97 ולאחר 3 שעות 60 האם עלי להיות מודאגת? ומה משמעות התוצאות שבצום זה יחסית גבוה אבל לאחר שעתיים ירד בצורה משמעותית, האם התוצאות תקינות או שלדעתך עלי להתחיל טיפול כלשהוא. אציין כי אמא שלי חולת סכרת.

06/12/2000 | 11:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לפי נתוני עקומת הסוכר שלך אין לך כרגע סוכרת ואין מקום "להיות מודאגת," יחד עם זאת, לאור הסיפור של האמא והסוכרת ההריון, את באופן עקרוני נמצאת בסיכון גבוה יותר לפתח סוכרת עתידית, בהשוואה לאוכלוסיה הרגילה. מומלץ לא להגזים באכילת סוכרים זמינים בדיאטה, ולבדוק סוכר בצום ו/או שעתיים אחר האוכל אחת לחצי שנה. בברכה, ד,ר קנטר

מנהל פורום סוכרת