גלובן

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/11/2000 | 14:46 | מאת: דניאל

שלום רב! אני "סוכרתי" חדש (מזה כחודש וחצי),והתחלתי טיפול תרופתי שכולל גלובן 5מ"ג ביום. לאחר חודש של דגימות דם,הממוצע שלי הינו: בדיקת בוקר בצום 183 ובדיקה כ3-4 ש' לאחר ארוחה עיקרית בערב-241. הרופא הורה לי לעבור לשני כדורים(5מ"ג כ"א) אחד בבוקר ואחד בערב. שאלותיי: האם ניתו לקחת תרופה אחת שהאפקטיביות שלה תהא כמו (2 כדורי גלובן 5מ"ג) אבל ש"תתפרק" במשך כל היום. 2)בימי שישי בארוחת הערב אני נוהג לשתות כוס או שניים יין אדום יבש (מרלו). ע"פ ההוראה החדשה שתיית היין תהא סמוכה לנטילת התרופה, האם אוכל להמשיך במנהגי למרות האזהרות ה"חריפות" במירשם כנגד שתיית אלכוהול בנטילת התרופה. 3) "מקורבים מודאגים" ממליצים על כמוסות חילבה...האומנם? סליחה על ריבוי השאלות...ותודה על הסבלנות

28/11/2000 | 07:37 | מאת: זהבה

שלום דניאל, איני רופאה, סך הכל אני סוכרתית, וכל פעם שאני קוראת שאלות מסוג כשלך אני מתקוממת. 1. אם טרם קראת ולמדת על המחלה נא להצטייד בספר טוב ולקרוא אותו, לבקר באתרי אינטרנט שמסיעים ותומכים בחולים, כל מנת ללמוג על המחלה, על התרופות, בעיות, תבין טוב יותר על מה מדובר, תוכל לשאול יותר שאלות את הצוות המטפל וכו'. 2. הערכים נראים גבוהים מאוד. ובענין זה מנהלי הפורום יתנו לך תשובות יותר מהימנות. 3. רצוני רק לומר לך שזאת מחלה שיש להאבק בה ועם עצמנו ולהיות כל הזמן עם האצבע על הדופק ואזי יש סיכויים להתמודד עמה. בהצלחה

28/11/2000 | 12:31 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, גלובן הוא תרופה השייכת ל "ממריצי לבלב". בד"כ צריכים לקחתה פעמיים ביום, כי טווח פעולתה הוא עד 6-8 שעות. המינון המקסימלי האפקטיבי הוא עד 4 טבליות של 5 מג ליממה. קיימת תרופה ארוכת טווח (עד 36שעות) ותיקה וטובה בשם דיאבינז (דיאבטקס) שנועדה ללקיחה פעם ביום, אולם אי אפשר לשתות יין אדום (גם לא טיפ טיפה...) עם תרופה זו. אשר לחילבה - תלוי באמונה ובמוצא האתני - זה משפיע כנראה טוב יותר על תימנים... הבעיה היא שחילבה לא מיוצרת כתרופה מוכרת ומבוקרת, ותכשיכים שונים בשוק באים ממקורות שונים - גרעינים טחחונים, גרעינים מבושלים, עלים מיובשים וכדומה. נכון הוא שמספר עבודות אחרונות הראו השפעה מסוימת לתכשירי חילבה מרוכזים. בעיה נוספת היא הריח האופייני שוקע בשערות ובבגדים ועלול להרתיע חלק מהסביבה.

מנהל פורום סוכרת