טפול הומאופטי בסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/08/2000 | 01:30 | מאת: ציונה

אני מטופלת אצל רופאה הומאופטית בנושא השמנה .לאחרונה חשתי חולשות נוראיות בלב. הרופאה החליטה שיש צורך לטפל במטבוליזם של הסוכר והכניסה אותי לדיאטת כסאח.מותר לי לאכול רק בשר,ביצה אחת ליום,דגים, סלטים,ויוגורט ביו,וכן מנת פרי אחת בלבד. עלי לציין שבבדיקת סוכר בצום של 14 שעות הערך היה 137.וזה כמובן לא טוב.שאלתי: לאחר שאתחיל לאכול באשורה דברים כגון לחם גבינה וכדומה.האם אין סכון שהסוכר יעלה מעבר למותר ? ושאלה נוספת,כל כמה זמן יש צורך לעשות בדיקת דם בצום של 14 שעות כדי לקבל תמונה נכונה של רמת הסוכר בדם? עלי לציין שאני מקבלת תמציות צמחי מרפא לנקוי הדם, הסוכר,וכולסטרול. מאד אשמח לקבל תשובה מהרופא

10/08/2000 | 00:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ציונה, עתה שעת לילה מאוחרת. אבל אני נזכר בטיפול הומיאופטי שעברתי בראשית תקופתי כסוכרתי. ממרחק של שנים אני מתקשה להאמין שוב בכל מה שעברתי. סוכרת הינה עניין טיפול רפואי ולא קוסמטי. ישנם אמונות רבות על חיזוק הגוף ומערכותיו, אבל איני סבור שהסוכרת מתעניינת בכל אלה. גם אני נותבתי לדיאטות רצחניות ושאובות מעולם זר, ממקלחות קרות ומחשבות חיוביות, אבל אלה לא הועילו במאום וסופם היה מר. שום אמונה או ניקוי גוף אינם תחליף לטיפול בקושי, בצורך, בליקוי. כל דיאה קיצונית שאינה מספקת לגוף את ה שהוא נצרך להם קיצם בחולשות ובהחמרת המצב. אף אחד לא ייעץ לך אם בחרת בדרך הומיאופטית, אבל הבעייה היא במחסור באינסולין או בהמרצת הלבלב, וחבל על כל רגע שמתכלה במטרות שאינן מתחום הסוכרת. הצעתי הכנה לך טפל בסוכרת, ואזי תמצאי גם תועלת בהומיאופטיה. יש רק רפואה אחת, ולסוכרת יש רק דרך אחת לטיפול. וכל השאר, לדעתי, אינו אלא בחזקת עבודת אלילים. ואני לא מתכוון לשכנע, וכל כל אחד יברור לו את דרכו. אנא, אל תשתעשעי בסוכרת. מאיר

10/08/2000 | 06:52 | מאת: ד"ר קנטר

ציונה שלום אין דבר מסוכן יותר לסוכרתי מאשר טפול הומאופטי. סוכרת הנה מחלה מסוכנת למדי שניתן להשתעשע בה בכל מיני "מנקי דם" הומאופטיים. הדיאטה ש"הרופאה" (איזה מין רופאה? מומחית ברפואה ? מתחזה? חובבת הומאופטיה שיש לה גם תואר ברפואה? ומנין לה הידע בתזונה?) נתנה לך אינה מתאימה לסוכרת בלשון המעטה. עצתי לך לפנות לדיאטנית או תזונאית עם ידע בסוכרת ותקבלי דיאטה נכונה ( וגם השרות יהיה זול יותר...) אשר לשאלה השניה - סוכר בצום מעל ל126 מ"ג% הינו מצב של סוכרת קיימת. רצוי לבדוק אותו פעם עד פעמיים בשבועת בכל פעם בצום+בדיקה נוספת - פעם לפני ארוחת הצהריים, פעם לפני ארוחה הערב, ופעם לפני השינה. סוכר ב"צום" לאחר 8 שעות של צום הוא מספיק בהחלט לצורך זה. ראי גם תשובתו של מאיר פרומקין שהיא מתאימה מאד לשאלותיך.

מנהל פורום סוכרת