מחלת הסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/04/2000 | 21:24 | מאת: אמיל סאלם

ברצוני לדעת יותר על מחלת הסכרת שלאחרונה התברר שפגעה בכליות ושהגוף מפריש כמיות גדולות של חלבון דרך השתן איך אפשר לעצור זאת מה בדיוק אני צריך לדעת והאם זה מסוכן בכלל, אני מודה לכם מראש מקווה שתפרטו את כל הצדדים של נושא זה מדובר באח שלי שאושפז לפני יומיים בגלל פציעות ברגליים והוא חולה סכרת והתברר שיש לו רמת חלבון גבוהה בשתן לחץ דם גבוהה נא עזרתכם בקרוב

27/04/2000 | 22:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אמיל. אני סוכרתי ולא רופא. מחלת הסוכרת שאינה מטופלת ואינה מאוזנת פוגעת עקב רמות סוכר גבוהות בכלי דם. הדבר פוגע בין השאר גם בכליות, שברמות סוכר מעללסף הסינון של 170 מ"ג/דצ"ל מפרישות לשתן את עודפי הסוכר. כשתפקוד הכליות נפגע, אחד הסימנים הוא הימצאות חלבונים בשתן. לכן חלבון בשתן הוא סימן לפגיעה כילייתית. ניתן להעריךאת מידת הפגיעה בתפקוד הכליות בבדיקת כריטנין שהיא חלק מבדיקות הדם התקופתיות שכל סוכרתי עובר. יש מאמרים לפיהם ניתן ללמוד שהנזק הכילייתי הוא הפיך, לאמור שניתן לתקן את הנזק, אבל זה תלוי כמובן בשיעור הפגיעה בכליות. הפתרון היחיד הוא לנסות ככל שניתן להיות מאוזן בנושא הסוכרת. גם הפצעים ברגליים שאתה מציין הם על רקע של פגיעה סוכרתית בכלי דם, בד"כ תחילה בפריפריה כלומר ברגליים כשלהם מתווספים הגיינה ירודה ברגליים, נעל לוחצת, חוסר תחושה שבגינה לא חשים בהתפתחות הפצעים עד שמתפתח זיהום וכו'. מה שחשוב הוא להתאזן ככל שניתן בטיפול תרופתי משולב בדיאטה. וכמו כן להעזר במרפאת סוכרת מקצועית. מאחל לאחיך כל טוב ובהצלחה. מאיר

מנהל פורום סוכרת