ערכי סוכר בבית ובמעבדה

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/11/2000 | 13:33 | מאת: דוד

שונים והפער די גדול. לפני בדיקה בקופת חולים בצעתי מדידה בבית וקבלתי תוצאה של 90. במעבדה של קופח ראיתי שהתוצאה הייתה לאותו בוקר בהבדל של כשעה 120. האם ההבדל נובע מהבדל בשיטה או שיש סיבה אחרת להפרש. ידוע כי לכל מכשיר רמת דיוק מסוימת , אבל גם במקרה זה הפער מאד גדול.

25/11/2000 | 21:45 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, קיים הבדל של עד כ 15% בין הרמות של הגלוקוז הנמדדות במכשירים למדידת גלוקוז באצבע ולתוצאות המעבדה בקופה. כאשר מודדים את רמת הגלוקוז בטיפת דם מהאצבע, המדידה היא של דם עורקי, והדגימה נעשית מטיפת דם מלא - כלומר נוזל הדם (הפלסמה) וכדוריות הדם ביחד. כאשר הבדיקה נעשית מדם שנלקח מהוריד בקופה ונשלח למעבדה- הדם הוא ורידי, והבדיקה נעשית רק לאחר שהנוזל (הפלסמה) הופרק מהכדוריות שהפכו לקריש דם.ההבדל בין ערכי הסוכר בדגימה של דם עורקי מלא לפלסמה מדם ורידי הוא הסיבה שבמעבדה בפלסמה הערכים גבוהים יותר. בחלק מהמכשירים לבדיקת סוכר באצבע (למשל ה ONE TOUCH אשר משום מה "מוחרם" על ידי קופת החולים הכללית), מקלוני הבדיקה כוללים תיקון של ההפרש, כך שבמכשירים אלה הבדיקה מהאצבע נותנת ערכים "מתוקנים כשל הרמה בפלסמה. מבחינת ההגדרות - מה שקובע לגכי רמות הגלוקוז ה"נכונות" מבחינת הגדרות וסיווג הסוכרת הן רמות הגלוקוז בפלסמה מדגימה ורידית. לצורך מעקב יום יומי אחר שינויים בסוכרתי מטופל, ניתן בהחלט גם להסתפק ברמות הדם העורקי מהאצבע לצורך ניטור הרמות והשינויים על פני היממה. בתקווה שהדבר מובן - ד"ר קנטר

26/11/2000 | 10:22 | מאת: דוד

לדר קנטור, אם כך עלי להוסיף את אותם 15 אחוז ידועים על מנת לדעת היכן אני עומד. יש לי מכשיר מאד נוח לשימוש מסוג אקוטרנד סנסור שנראה אמין לאור רמות הפיזור הנמוכות בתוצאות בבדיקות חוזרות תוך פרק זמן קצר . אם אין הבדלים איכותיים אחרים נראה כי כל מכשיר אמין יעשה את העבודה תוך הבנה שיש הבדל קבוע בתוצאות כפי שהסברת. תודה רבה על ההתיחסות המהירה והיסודית - דבר שמאפיין את הפורום הזה להבדיל מפורומים אחרים (אפילו באותו נושא) ברכותי ותודתי.

מנהל פורום סוכרת