בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/08/2000 | 08:31 | מאת: מי

אם יש לי תת פעילות של הבלוטה - האם זה לכל החיים? האם יש לי "חתונה קטולית" עם האלטרוקסין? מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב או לפחות למנוע החמרתו?

07/08/2000 | 22:08 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מי, אני ממתין כמוך לתשובתו של ד"ר קנטר מארה"ב. במקביל אני מעביר לו את שאלתך ומקווה לסבלנותך. תודה, מאיר

10/08/2000 | 03:35 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום מי , תת פעילות בלוטת התריס יכולה להגרם על ידי מספר סיבות נרחב ביותר. המשותף לכולם הוא התוצאה - בלוטת התריס אינה פועלח כראוי ואינה מייצרת מספיק הורמון כנדרש על ידי גופך. האלטרוקסין הינו תכשיר כימי הבנוי בדיוק כמו ההורמון תירוקסין, ויש להניח שיהיה צורך להשתמש בו כל עוד הבלוטה אינה עומדת בדרישות. צריך כמובן להיות במעקב תקופתי אצל מומחה באנדוקרינולוגיה, משום שתוספת קטנה של ההורמון מעל לרצוי תעשה את המטופל/ת פעיל ביתר - דופק מהיר, הזעה,חום, שלשולים, וברק בעינים -בעוד שחצי כדור פחות מהנדרש עלול להפוך אותך לכבד תנועה, איטי/ת במחשבה ובתגובה, סובל/ת מקור ועצירות, נשירת שער ועוד דברים טובים מסוג זה. ןלצערי בישראל התרופה משווקת בכמות של 100 MCG 50 MCG , מה שמקשה לעתים להשיג את האיזון העדין הנדרש. כך שלא משנה אם החתונה היא קתולית או לא - כדור ליום כל יום יעשה את ההבדל הנכון.

מנהל פורום סוכרת