הסינים והסוכרים

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/08/2000 | 21:58 | מאת: יוד אלף

איך מטפלים הסינים בסוכרת מבוגרים. ואיך מטפלים היפנים וההודים והקוריאנים. האם הטיפול אפקטיבי. האם דיקור סיני יכול לעזור בהורדת רמות הסוכר. תודה למשיבים.

06/08/2000 | 21:20 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יוד אלף, אני לא מומחה בסוגי הרפואה האלה, אבל אני מטיב לדעת שפרט ששום דקירה לא מהווה תחליף לאינסולין חסר או לא יעיל. בעברי הרחוק ניסו עלי כל מיני שיטות לא קונבנציונאליות והתוצאות היו קשות. מאד לא מומלץ לסוכרתיים, ובפרט לסוכרתיים מסוג 1 . לא דיאטת אנבים, לא בייגל מאכערס, לא דקירות או מסאג'ים ברגליים או מקלחות קרות, לא דייאטות רצחניות ולא מאוזנות, לא ספורט כתחליף בלעדי לטיפול תרופתי, וכך הלאה. אני זוכר כיצד לפני שנים סיפר לי ד"ר קנטר שאחת לחודש מגיע לחדר המיון תוצר של פתרונות טבעים במצב של קומה, והמבין יבין. מאיר

מנהל פורום סוכרת