מומבסה - למאיר

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/11/2000 | 23:16 | מאת: מושיק

מאיר שלום. אני מבין שניסית לבצע תחקיר על נושא מומבסה.. האם יש לנו חדשות ? תודה על שיתוף המידע.

19/11/2000 | 23:34 | מאת: מאיר פרומקין

באשר למומבסה, מושיק, אכן אני אמור לפגוש מי שהיה שם, סוכרתי "כבד" משנים של סוכרת ואינסולין. הוא לא תושב הארץ ובדצמבר אני מקווה לפגשו, או את אשתו. מפי המכרים והשמועה הוא הפסיק עם האינסולין ונוטל גליבטק אחד ביום, וגם את זה הוא יפסיק לקחת. נשמע משונה אבל רק כשאדע יותר פרטים ממפגש בלתי אמצעי אוכל לספר. אין מעקב או דיווח מוסדר על הטיפול במומבסה ואני קשה אמונה בדברים כגון אלה. בסיפורים הסובבים את הנושא ניתן להסיק שהסוכרת ואפילו סיבוכיה נעלמים. רק שהקסם הזה נאלם יותר מידי. אני מניח שבחודש הבא אהיה הרבה יותר חכם. מאיר

20/11/2000 | 19:45 | מאת: מושיק

תודה. מאיר. מכיוון שגם אני הספקתי להחכים בנושא ולהפוך לסקפטי בהצעות כאלה , ואכן רב הנסתר על הגלוי כאן, אצפה למידע שלך בסבלנות. מושיק

21/11/2000 | 19:42 | מאת: חנה

לאחרונה קראתי כתבה על המצאה ישראלית שמאפשרת על ידי בדיקת דם פשוטה לדעת אם אדם סוכרתי אמור לעבור סיבוכים. האם אפשר לקבל על כך פרטים, והאם ראוי שבני יעבור בדיקה כזאת (ההוא סוכרתי-סוכרת נעורים), ומה אפשר לעשות אם התוצאה חלילה חיובית?

מנהל פורום סוכרת