תרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/08/2000 | 17:44 | מאת: מלי

למאיר ו/או ד, קנטר שלום אודה לך מאד אם תוכל לפרט ולהסביר לי על התרופות אבנדיה ונובונורם, , על מה עובדת כל תרופה, למה היא מתאימה וכמו כן, מה יכול להתאים יותר לסוכרת סוג 2 שמקבל טיפול ב 2 גלוקופאג' ו -3 פרנדאז ליום, והסוכר עומד על רמות של 180- 190 בבוקר ובסביבות 130 -150 אחה"צ. וההמוגלובין המסוכר בסביבות 8 -8.5 תודה מלי

03/08/2000 | 20:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מלי שלום, התרופות לסוכרת מתחלקות בגדול לשתי קבוצות: 1)תרופות ממריצות לבלב כושל - דוגמת הסולפנילאוראה (דיאבינז,גליבנקלמיד=גלובטיק=גלובן,) והנובונורם שהוא ממוצא התרופות הקודמות אך שונה בכך שהוא משפעל קולטן שונה בתא בלבלב להגרת ייצור ושחרור האינסולין.תרופות אלו הן תרופות כטפול ראשוני לסוכרתיים שנמצאה אצלם פעילות לבלבית נמוכה בצום ואו רזרבה לבלית נמוכה בבדיקת התפקוד הלבלבי האנדוגני קבוצה שנייה היא תרופות עוקפות לבלב שאינן מגרות את הלבלב או ממריצות אותו כדוגמת הגלוקופג והפרנדז. האבנדיה היא נגזרת מתקדמת יותר של קבוצת הטרוגליטזונים אשר פועלים במישרין על תאי הכבד והגוף להפחתת התנגודת לאינסולין . התרופה הראשונה מקבוצה זו שיצאה לשוק [הרזולין] נלקחה בידי למעלה ממיליון וחצי אמריקאים אבל 81 מהם מתו מאי ספיקת כבד מתקדמת ולאחר ויכוחים היא הוצאה מהשמוש. הנגזרת המתקדמת יותר , האבנדיה -לא גרמה עד כה למות מאי ספיקת כבד אבל שני מקרים ראשונים של הפרעת תפקודי כבד שהצריכו אשפוז דווחו בארה"ב מכאן שצריך לבדוק טוב טוב את תפקודי הכבד לםני התחלת השמוש וכל מספר שבועות לאחר מכן אשר לך - אני לא נותן עצות טיפוליות אישיות - לשם כך יש רופאים מומחים. עקרונית - ניתן אצלך להגביר מעט את מינון הגלוקופז, לא ברור אם הפרנדז שלך הוא במינון אפקטיבי מקסימלי, חשוב לשפר את הדיאטה ולרדת במשקל במידת הצורך., ואולי כדאי פעם אחת בחייך לעבור בדיקת תפקוד ורזרבה לבלביץ להערכת מצבך המטבולי והתנגודת לאינסולין באם היא קיימת ד"ר יורם קנטר - סטנפורד, קליפורניה

06/08/2000 | 08:52 | מאת: אילת בן-דרור

אינפורמציה נוספת לתשובתו של ד"ר קנטור התרופה אבנדיה אינה גורמת לפגיעה בתפקודי כבד. אישור לבטיחותה קיבלה אבנדיה לאחר שמנהל המזון והתרופות האמרקאי הוציא את התרופה "רזולין" משימוש כיוון שאבנדיה היא תרופה הרבה יותר בטוחה, גם לכבד. לאחר יותר ממליון וחצי חולים בארה"ב ויותר משנה של נסיון בשוק, מתברר כי אבנדיה מהווה אמצעי טיפול יעיל ובטוח מאוד. התרופה ניתנת במרשם רופא, אינה מתאימה לכל אחד ולכן חובה להתיעץ עם המומחה המטפל. ז

06/08/2000 | 08:53 | מאת: אילת בן-דרור

אינפורמציה נוספת לתשובתו של ד"ר קנטור התרופה אבנדיה אינה גורמת לפגיעה בתפקודי כבד. אישור לבטיחותה קיבלה אבנדיה לאחר שמנהל המזון והתרופות האמרקאי הוציא את התרופה "רזולין" משימוש כיוון שאבנדיה היא תרופה הרבה יותר בטוחה, גם לכבד. לאחר יותר ממליון וחצי חולים בארה"ב ויותר משנה של נסיון בשוק, מתברר כי אבנדיה מהווה אמצעי טיפול יעיל ובטוח מאוד. התרופה ניתנת במרשם רופא, אינה מתאימה לכל אחד ולכן חובה להתיעץ עם המומחה המטפל. ז

06/08/2000 | 21:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אילת, היזהרי בדבריך...... השפעת תרופות היא עניין למעקב לאורך זמן, ואת ודאי שאינך מכירה את הנסיון ארוך הטווח לגבי השפעת התרופה. ד"ר קנטר שהוא רופא קפדן וידען הציע להשגיח על תפקודי הכבד כאשר כבר ידוע על שני מקרים של פגיעה קשה בכבד. גם הרזולין שה FDA הוציאו מסל התרופות המומלצות אושר קודם לכן. ולכן, המידע על השפעת התרופות הינו פונקציה של נסיון מצטבר לאורך זמן. מאיר

מנהל פורום סוכרת