סכרת הנגרמת מטראומה

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/08/2000 | 00:51 | מאת: יוסי

שלום רב! שאלי היא האם סכרת יכולה להגרם כתוצאה מתאונת דרכים, בה נשברה לי צלע? (אני בן 71 ושנה וחצי לפני התאונה היה לי בבדיקה סוכר - 136).

02/08/2000 | 01:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יוסי שלום, סוכרת בהחלט יכולה להגרם מטראומה, כמו מכל סיבה אחרת. אבל לא פשוט להוכיח את הקשר, ובד"כ אם לפני הטראומה היתה בריאות טובה ומושלמת ואין ברקע כל סיבה אחרת לכך - ניתן להניח אולי את הטראומה כסיבה. צלע שבורה עצמה אינה טראומה, אלא עצם האירוע ועוצמת השפעתו. ואגב, סוכר 136 ועוד בבדיקה אקראית ובצום אינם בהכרח הוכחה בדוקה ומובהקת לטענה לבריאות הנקייה מחשד לסוכרת. מאיר

03/08/2000 | 00:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

טראומה המביאה למצב דחק (סטרס) חריג היא בין הגורמים העלולים להביא להופעת והתפתחות סוכרת בפרט באנשים שיש להם נטיה מולדת לפתח סוכרת תחת תנאים מסוימים. היות ולשאלה היתה חשיבות משפטית בקביעת הקשר שבין טראומה בשרות צבאי לבין הופעת סוכרת, ישבה על המדוכה ועדת מומחים מטעם האגודה הישראלית לסוכרת (שהחתום מטה היה חבר בה) וקבעה ש: באם המצב של הדחק היה תוך שלושה חדשים לפני גלוי הסוכרת - יש להכיר בכך כגורם להופעת הסוכרת. בבתי המשפט יש לכך מינוח שלהם "מנגנון ההדק" -החולה היה "טעון" בנטיה לפתח סוכרת והארוע הטראומטי "שחרר אותו בדומה ללחיתה על ההדק באקדח טעון. מכל מקום - המקרה שלך אינו רלבנטי כי לאבחנה של סוכרת דרוש סוכר בצום שמעל 126 מ"ג% ולך היה כבר לפני הטראומה סוכר של 136 כלומר כבר היתה סוכרת קיימת.

מנהל פורום סוכרת