ריח גוף (זעה ?)

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/11/2000 | 14:23 | מאת: ש.א.

מזה מספר חדשים, מדיף עור הגוף שלי ריח שמאופין על ידי חלק מהסובבים אותי כדומה ליוד שרוף או דומה לו. אין שינוי בהרגלי תזונתי אם כי התחלתי להשתמש באינסולין. גם 2 מקלחות ליום אינן משפרות המצב. מה הצעתכם ?

10/11/2000 | 21:57 | מאת: ד"ר יורם קנטר

גורמים רבים משפיעים על הרכב הזעה וגם הריח הנודף ממנה. לא פעם תרופות או מזונות יכולים להתבטא בשנויי ריח בזיעה. ואוכלי החילבה למינהם למשל - ריח אופייני, המפריע לסביבה. אין כל קשר ללקיחת האינסולין, או לסוכרת בשלעצמה. מומלץ לפנות לרופא יור לבדיקה והערכת מצבך.

14/11/2000 | 05:48 | מאת: ירון

ניחוח אופיני של סכרתי עלול להיות ריח אצטון. אצטון הינו תוצר פירוק לא שלם שנוצר בתנאים קיצוניים של רעב או העדר אינסולין. לאצטון ריח אופיני שבא לידי ביטוי בעיקר בפה.

מנהל פורום סוכרת