פגיעה בזכרון בעקבות סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/11/2000 | 21:57 | מאת: אילנית בן-חיים חייטין

לפני שלוש שנים לערך גילו לי סוכרת כמעט כמו לכל סכרתי אחר, אצטון, אובדן משקל וכו' אני מרגישה שכושר הריכוז שלי והזכרון שלי, שמאז ומתמיד היה מעולה , פשוט בנסיגה אם אפשר לקרוא לזה ככה.. האם זה בעקבות הסוכרת או שמא אני סתם מזדקנת... אני עוד מעט בת 30.

09/11/2000 | 12:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, למרות שסוכרת גורמת להרבה תהליכי הזדקנות להחיש את עצמם ]למשל בכלי הדם[, הרי שאין להאשימה בתופעות אותן את מתארת. רק בבמצבים נדירים של היפוגליקמיות קשות וממושכות, תתכן פגיעה כל שהיא בתפקודים הקוגניטיבים של המוח. המוח ]אם יש...[ בדרך כלל פועל אפילו קצת יותר טוב ,ברמות גלוקוז גבוהות מהנורמה...

10/11/2000 | 19:32 | מאת: רחל

לאילנית שלום אני קצת יותר מבוגרת ממך (38) וחולת סוכרת תלויה במשאבת אינסולין מזה 8 שנים,מכירה את התופעות שאת מדברת עליהם גם לי היה זכרון טוב ואני מרגישה שהזכרון נפגם אפילו בזכירת דברים פשוטים, לכן עם כל הכבוד לרופאים אני כן חושבת שיש קשר.

מנהל פורום סוכרת