טיגונים לדיאטטנית סמדר

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/07/2000 | 18:13 | מאת: יוד אלף

מותר לי לאכות שתי כפות שמן זית בסלטים.האם אפשר באופן עקרוני גם לטגן דברים אחרים באותן שתי כפות שמן זיית.תודה

30/07/2000 | 19:49 | מאת: סמדר בן-נון

לפני שאענה על השאלה - שתי הערות: 1. מקצועי הוא דיאטנית ולא דיאטטנית (מה לעשות, חשוב לי להקפיד על המונח המקצועי...) 2. עדיף שתשאל שאלות על תזונה בפורום התזונה, זה פשוט יהיה יותר מסודר מבחינת האתר. ולתשובה - כאשר מטגנים שמן זית הוא מתחמצן ובגלל החימצון יש ירידה בערך התזונתי שלו, כלומר יהיו פחות חומצות שומן חד-בלתי-רוויות. אבל זה עדיין עדיף על מרגרינה. אפשר לטגן גם בשמן קנולה, שמכיל גם שומן רב-בלתי-רויי וגם חד-בלתי-רווי. בתיאבון.

מנהל פורום סוכרת