סבתא שלי- הצילו!!!

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/11/2000 | 09:08 | מאת: רונית

סבתא שלי בת 76, מאושפזת בבית חולים בשל פצע ברגל. הפצע הוא גדול והתחיל להיווצר נמק. אולם הרגל מתפקדת וסבתי הולכת על הרגל. הרופא אמר שאולי יהיה צורך להוריד את הרגל. שאלתי היא האם ניתן למנוע זאת? לא איכפת לנו לפנות לרפואה פרטית והכל רק כדי להציל את רגלה? סבתי לפני כשבוע איבדה את בעלה ורק עכשיו הסתיימו ימי השבעה. איננו רוצים לספר לה על מה שעלול לקרות. אם משהו מחברי הפורום מכיר פרופסור גדול שיכול להצילה אשמח לקבל הצעות.או אם משהו יודע על טיפולים יחודיים וכו,

02/11/2000 | 18:44 | מאת: adi

רונית שלום, אני חובשת. אוכל מעט לענות לך על מבוקשך. הכיבים ברגלים הם סיבוכים של מחלת הסוכרת הנגרמים עקב פגיעה בזרימת הדם לרגליים. נדמה לי שבבית חולים "תל-השומר" יש שיטת טיפול חדשה. צר לי, לעיתים אין מנוס, מקטיעת גפה ואם לא תהיה ברירה, תצטרכו לספר לה על כך. אם תרצו עוד, תכתבו. אשמח אם גם מנהלי הפורום, יגיבו

03/11/2000 | 18:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

סבתך צריכה להבדק על ידי מומחה לכלי דם, ובנוסף על ידי מומיה לרגל סוכרתית. אם יש מקום לבצע פעולה לשיפור זרימת הדם לרגל הפגועה, יש לבצע אותה לפני הפעולה הכירורגית על מנת לתת סכוי מרבי לפצע (או לגדם אם כורתים) להבריא. אם הכיב נרחב ועל רקע של כיב ורידי - יש לשקול תיקון פלסטי באם זה אפשרי במספר מרכזים גדולים בארץ (כן כן, יש עוד מרכזים טובים בנוסף לזה שהוזכר על ידי ADI יש מחלקות ושרותים של מומחים לכלי דם ומרפאות ל"רגל הסוכרתית" וודאי גם באיזור מגוריך. הכי קל לכירורג - זה לכרות את הרגל. לא פעפ בטפול נגד זיהומים טוב, עם שיפור זרימת הדם לגפה, סכויי ההחלמה לא כריתה או עם כריתה מינימלית הם טובים.

מנהל פורום סוכרת