כולסטרול טוב

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/07/2000 | 21:24 | מאת: יוד אלף

הכולסטרול הטוב שלי נמול. יש למישהו עיצדה טובה איך מגדילים אותו .ברופא אמר לי להתעמל ואני עושה זאת בהתמדה. האם יש למישהו עיצות טובות נוספות.תודה

29/07/2000 | 01:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יוד אלף, אתה אמרת שאתה עיתונאי בדימוס. אז אם הכולסטרול נמול, רצוי לפנות למוהל והו יתן לך אבקה צהובה לפזר בעדינות על האזור הנימול. מאיר

29/07/2000 | 07:11 | מאת: ד"ר קנטר

הכוונה כנראה ל"כולסטרול הטוב" שהוא ה HDL כולסטרול. רמות נמוכות מהרצוי של ה HDL נמצאו קשורות עם סיכון גבוה לטרשת עורקים ואוטמי שריר הלב. כוסית כל ערב של יין אדום יבש או חצי יבש עם שילוב של פעילות גופנית קבועה יסייעו להעלותו. חלק מהתרופות נגד כולסטרול מקבוצת הסטטינים החדשים מעלות את ה HDL בשילוב עם הורדת הכולסטרול. אולם אם הכולסטרול הכללי הו תקין אין טעם לנקוט בגישה זו. לאנתר אלא לחזור על הידוע ש"יין (אדום) ישמח לבב אנוש" וגם ישפר לו את הכולסטרול הטוב...

29/07/2000 | 11:39 | מאת: יוד אלף

לדוקטור קנטור תודה. אתה הרופא השני שמשיב אותה תשובה וזו חוות דעת שניה ואני מרוצה. אגב מדוע לשתות את היין בערב. ולא בצוהורים שוב תודה. למאיר יש לך חוש הומור גרוע אסור להיתפס בפליטת קולמוס, יצא לי נמול במקום נמוך. אגבאני חדש בפורום ולכן מתפלא על ההחלטיות שלך בכמה וכמה נושאים. בעיתון מעריב פורסם שלפי מחקרים בארצות הברית אני מדגיש לפי מחקרים בארצות הברית יש הוכחות בדוקות ומדעיות שגם החילבה וגם עלי זית יבשים עוזרים להורדת רמת הסוכרץבעבר כתבת שאלה אגדותץ אני חושב שאתה כוחתב אגדות.אנא הייה יותר רציני וטוב שתהיה גם עם חוש הומור.

מנהל פורום סוכרת