גלובן/גליבטיק

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/11/2000 | 08:53 | מאת: בוב

האם יש משמעות אם נוטלים את התרופה לפני או אחרי האוכל. אני סוכרתי 2ונוטל 5מג ליום, האם יש אפשרות לחלק את הכדור לשניים ולקחת אותו בהפרשי זמן של לדוגמא 6 שעות על מנת להשיג יצוב/איזון יותר טוב. לאיזה סוכרתי זה יכול לעזור או להזיק

01/11/2000 | 21:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום רב, הגלובן (=גליבטיק=דאוניל) משתיך לקבוצת התרופות ממריצות הלבלב. אם הנך שמן ויש לך עודפי אינסולין, הוא אינו מומלץ כתרופה ראשונית. אם הנך רזה ויש ירידה ברזרבה הלבלבית או ברמות האינסולין בצום - זוהי תרופה שיכולה להתאים לך.לוקחים את התכשיר הזה לפני הארוחות. כדור בישראל מכיל 5 מ"ג, ומותר לקחת מקסימום ארבע כדורים ביממה. בחו"ל ישנם כדורים של2.5 מ"ג וכן 3.25 מ"ג. (אין בארץ). כך שניתן לחלק את הכדור לפעמיים ביום בהתאם לצורך. מומלץ להתיעץ עם רןפא המשפחה או עם מומחה לסוכרת. בברכה, ד"ר קנטר

02/11/2000 | 07:58 | מאת: בוב

תודה על התשובה. בעניין משקלי אני רזה + . מאז שגילו את המחלה לא נבדקתי אף פעם לרזרבה לבלבית או לרמת אינסולין בצום. איך נקראות בדיקות אלה בשפת הרופאים כך שאוכל להתייעץ עם הרופא על ביצועם. רמות הסוכר אצלי הן בסביבות 90 בבוקר ובמשך היום עד 200 שעתיים אחרי הארוחה וגולש ל120 אחרי 4~6 שעות בהמשך.

02/11/2000 | 08:02 | מאת: בוב

תודה על התשובה. בעניין משקלי אני רזה + . מאז שגילו את המחלה לא נבדקתי אף פעם לרזרבה לבלבית או לרמת אינסולין בצום. איך נקראות בדיקות אלה בשפת הרופאים כך שאוכל להתייעץ עם הרופא על ביצועם. רמות הסוכר אצלי הן בסביבות 90 בבוקר ובמשך היום עד 200 שעתיים אחרי הארוחה וגולש ל120 אחרי 4~6 שעות בהמשך.

מנהל פורום סוכרת