נובונורם

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/11/2000 | 07:44 | מאת: רונן

גילו לי סוכרת לפני חצי שנה. אני בן 41. חבר אמר שנובונורם נתנו לו בהתחלת המחלה, ושהוא מרגיש טוב. האם כדאי להתחיל את הטיפול בתרופות איתו, או שידוע עליו שהוא מסוכן?

01/11/2000 | 08:55 | מאת: בוב

מעניין איזה תרופה ומינון רשם לך הרופא המטפל

01/11/2000 | 21:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

נבונורם הוא תרופה מקבוצת התרופות ממריצות הלבלבץ הוא ממריץ את הלבלב הכושל במקצת להגברת יצור ושחרור האינסולין. היות והוא פועל יחסית מהר ולזמן קצר יחסית, ניתן לקחתו לפני כל ארוחה וארוחה. קיימים מספר מינונים ויש להתאימם באופן אינדיבידואלי לכל סוכרתי כך שהטפול התרופתי יתאים כשמלת כלה בחופתה. האם אמנם הלבלב שלך אינו פועל בצורה התקינה? האם פעילותו בצום/בתגובה לארוחה נבדקהאי פעם? ואולי יש לך סוכרת מסוג 2 עם תנגודת לאינסולין , שבה הלבלב דווקא עובד על "טורים גבוהים", מייצר יותר מדי אינסולין והוא מומרץ עצמונית, כך שאין טעם להמריצו עוד יותר על ידי נובונורם אלא לעקוף אותו על ידי תרופות עוקפות לבלב? - השורה התחתונה היא - התייעץ עם הרופא שלך, ואל תיקח תרופות על דעת עצמך- הדבר מהווה עיסוק ברפואה ללא רישיון.... ד"ר קנטר

04/11/2000 | 10:27 | מאת: רונן

הרופא רשם לי: Novonorm 0.5 mg לפני כל ארוחה עיקרית.

מנהל פורום סוכרת