חיסון נגד דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/10/2000 | 07:07 | מאת: אביבה

שלום. אני בת 56 וסכרתית (סוג1) כ-35 שנה. קיבלתי המלצה להתחסן נגד דלקת ריאות. רציתי לדעת יותר על החיסון . האם מישהו מהקוראים הסכרתיים חוסן? איך הייתה הרגשתו? האם מומלץ להתחסן? מה בנוגע לחיסון נגד שפעת? אבקש תשובה בהקדם. תודה

01/11/2000 | 20:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, החסון הקים נגד דלקת ריאות מקנה חיסון עד חמש שנים מפני דלקת ריאות פנומוקוקלית. ממלץ לכל סוכרתי לקבל חיסון זה באם הוא בגיל מ 50 ומעלה, וכן לסוכרתיים צעירים יותר שנוטים לדלקות ריאות בחורף. גם החיסון נגד שפעת מומלץ לכל סוכרתי וסוכרתיץ יש לקחתו מחדש כל שנה, ובכל שנה החיסון קצת שונה כי הוןא מבוסס על החירוסים של השפעות מהעונה הקודמת. מי שעוד לא קיבל חיסון - נא לרוץ ולקבל, לפני תחילת החורף הקשה ושפעותיו. לוקח כשבועיים ויותר עד להופעת הנוגדנים בתגובה לחיסון. כל קופות החולים מאפשרות לקבל חיסוןן לסוכרתיים, ובמחיר מוזל. אז למה אתם מחכים? ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת