סכרת הריונית

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/10/2000 | 10:24 | מאת: רונית

אני בחורה בת 32 בהריוני אובחנה אצלי סכרת הריונית גבולית, ערך אחד מבין ארבעת הערכים עבר את הנורמה. בהריוני טופלתי בדיאטה. ילדתי ילדה בריאה במשקל 4 ק"ג. עלי לומר גם שאני שוקלת 90 ק"ג ,גובהי 165.לאחר ההריוןעברתי בדיקת דם והכל יצא תקין. שאלתי היא האם יש סכנה שאהיה חולת סכרת בעתיד? מה לעשות כדי למנוע זאת? לסבתי יש סכרת קלה ואינה מטופלת באינסולין, רק בתרופות.

30/10/2000 | 23:38 | מאת: דר' משה זלוצובר

רונית שלום. לא ציינת את ערכי הסוכר בהעמסה. חשוב לציין שערכי הנורמה בהעמסת סוכר השתנו כך שמאד ייתכן שכיום היית מוגדרת כסובלת מסוכרת הריונית "אמיתית", המופיעה ב % 4-2 מכלל ההריונות. סוכרת הריונית חולפת כמעט תמיד אחרי הלידה אולם נשים אלו נמצאות בסיכון יתר לפתח סוכרת "אמיתית", מסוג 2 בד"כ. סה"כ % 50-60 מהן יפתחו סוכרת תוך עד 10 שנים מתום ההריון. בגורמי הסיכון לכך נמנים: סיפור משפחתי של סוכרת, עודף משקל (ובמילים אחרות גובה הנמוך למשקל), סוכרת הריונית קשה יותר, דיאטה לא מאוזנת והמנעות מפעילות גופנית. המניעה תכלול את הניתן לביצוע כגון דיאטה, פעילות גופנית ושמירה על משקל תקין. הגנטיקה, כמו גם הגובה, אינם בשליטתנו. לסיכום, מומלץ לסגל אורח חיים "בריא" יותר, להקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית ולהתייעץ עם רופאים העוסקים בנושא. בברכה ד"ר זלוצובר מומחה בגינקולוגיה ובאנדוקרינולוגיה מנהל המרפאה לסוכרת בהריון מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.

מנהל פורום סוכרת