שאלה קשה

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/07/2000 | 19:13 | מאת: שולה

דר' נכבד, בבדיקה שגרתית שבוצעה לאחרונה,אחרי צום של 12 שעות, רמת הסוכר בדמי נמדדה כ- 110 (בדיקה שניה תוך מספר חודשים עם תוצאה זו).לאור הנתונים הבאים : א. אמי חולה בסכרת סוג 2 . ב. לאחרונה שמעתי על מצב שנקרא IMPAIRED FASTING GLUCOSE שאיני בטוחה שהבנתי מהו אבל אני חושבת שאני ניכללת בו. ג. אני מנסה להכנס להריון. השאלה היא: האם אני נמצאת בסיכון מוגבר לסכרת הריונית ואם כן, באיל וצעדים מניעתיים עלי לנקוט ? מהו בדיוק IMPAIRED FASTING GLUCOSE ? תודה

25/07/2000 | 20:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שולה יקרה, מתוך כבוד לפנייתך ועובדת היותי בלתי מהימן בהכרת נשים, שאלתך מועברת לד"ר זלוצובר ומקווה שתעני בהקדם. מאיר

26/07/2000 | 08:50 | מאת: דר' זלוצובר

תודה על השאלה החשובה והמענינת: סיפור משפחתי של סוכרת מהווה לכשעצמו סיכון לפתח סוכרת הריונית. רמות הסוכר הרצויות בהריון הן עד 95לפני אוכל (בצום), ורמות של 110 הן גבוהות. לא ברור משאלתך אם בוצעה העמסת סוכר. הנני מציע לך לפנות למרפאה המתמחה . בנושא הסוכרת וההריון ליעוץ והערכה. בברכה דר' משה זלוצובר מומחה בגינקולוגיה ובאנדוקרינולוגיה מנהל המרפאה לסוכרת בהריון מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום סוכרת