משקאות חריפים

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/10/2000 | 13:29 | מאת: אריאלה

אבי חולה סוכרת מספר שנים , הוא שותה כדורים ומקפיד לא לאכול מוצרים שמכילים סוכר, אולם לעיתים בארועים מיוחדים הוא אינו ניזהר ושותה משקאות אלכוהוליים , מהם ההשלכות שיש לכך?. האם יש משקאות שהוא יכול לשתות ולא יזיקו לו ( בירה נשר)?.

14/10/2000 | 15:36 | מאת: מאיר פרומקין

אריאלה, שתיית אלכוהול במידה מותרת, בתנאי שאינה פוגעת באיזון. כך שלמי שמזריק אינסולין המצב נוח יותר כי הוא יכול לפצות בתוספת אינסולין על השתייה. אבל בבירה לסוגיו יש גם כמות לא מבוטלת של קלוריות. הכלל הוא שאם שתייה, אז יין אדום או משקאות לא ממותקים (ליקרים וכו'). את הבירה ניתן לדלל בסודה או בקולה ואולי אז נזקו פוחת. הנה לך מאמר מקיף על הנושא: http://members.iol.co.il/matok/DOCY/kntr7_10.htm מאיר

מנהל פורום סוכרת