בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/10/2000 | 21:16 | מאת: רונה(שם בדוי}

שלום! אני בת 27 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מטופלת כבר שנה אצל רופאה שלא מצליחה לאזו את הבלוטה שנעה מצד לצד (לוקחת כל יום אלטרוקסין 100 במשך השנה אני סובלת מחולשה יש לצין שהסחורחורות שהיו לי אכן נפסקו. שאלתי היא האם ישנו רופא מעולה שתוכל להמליץ עליו בקופת חולים מכבי מגן או פרטי ע"מ להציל אותי מהרגשת העיפות והחולשה שמלוה אותי במשך השנה האחרונה תודה מראש, ר.כ

11/10/2000 | 21:47 | מאת: מאיר פרומקין

חנה, אנו לא נוהגים להמליץ על רופאים. שאלתך הופנתה לד"ר משה זולוצובר. בברכה, מאיר

13/10/2000 | 23:35 | מאת: דר' משה זלוצובר

רונה שלום ותודה על שאלתך. בלוטת התריס הממוקמת בצואר אחראית לחילוף חומרים בגוף. תת פעילות של בלוטת התריס הינה תופעה שכיחה בנשים. לא ברור הרקע אצלך אולם המחלה מופיעה בד"כ על רקע נוגדנים שהגוף מייצר והורסים את הבלוטה. חוסר בהורמוני בלוטת התריס יגרום לעייפות, ירידה בחיוניות, סחרחורות לעיתים, הפרעות במחזור והרשימה עדיין לא תמה. הטיפול ברובם המכריע של המקרים הוא פשוט, ע"י מתן פומי (דרך הפה) של ההורמון המיוצר בבלוטה באופן רגיל וקרוי אלטרוקסין, בו את אכן מטופלת. באם אינך מתאזנת מבחינת תחושותייך, מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג מומחה להערכה וטיפול. שתהיי בריאה דר' משה זלוצובר מומחה בגינקולוגיה מומחה באנדוקרינולוגיה מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.

מנהל פורום סוכרת