דימום תוך עיני

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/10/2000 | 08:53 | מאת: גאיה

שלום למאיר ולד"ר קנטור. אבי, סכרתי מזה כ 30 שנה TYPE 2 אשר עבר לטיפול באינסולין תוך החלמה מניתוח מעקפי כלי דם ברגליים וכריתת אצבע, התלונן במהלך אישפוזו שהפסיק לראות בברור ורואה רק צלליות. בבדיקה נתגלה דימום תוך עיני ומאז עבר מספר טיפולי לייזר על אף שהדימום טרם נספג. השאלה- מה יעילות הטיפול במצב זה ומה סיכוייו לשוב ולראות כבעבר לאחר שהמצב הגיע להיכן שהגיע. מודה בת מודאגת.

11/10/2000 | 21:55 | מאת: מאיר פרומקין

גאיה שלום, אני איני רופא וד"ר קנטר ישוב לעוץ לנו לקראת סוכות. לכן לתשובה יש להמתין אבל ככל שהדבר נודע לטיפול ליזר זה עניין למומחיות של רופא עיניים כאשר הטיפול עצמו כבר אינו קשור בסוכרת, שהיא אולי גורם מזרז לתופעה בחוסר איזון. ככל שאני שומע הטיפול מוצלח בד"כ ואולי הסוכרת קצת מקשה על הריפוי. דומני שהתשובה צריכה להינתן ע"י מומחה לעיניים. בברכה, מאיר

מנהל פורום סוכרת