מחקרים חדשים

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/07/2000 | 11:46 | מאת: XY

אני בת לאמא חולת סוכרת. רציתי לדעת האם ישנם מחקרים חדשים בנושא? בנוסף: שמעתי כי במחקר חדש גילו שניתן להפוך חלק מהלבלב למייצר אינסולין, ותהיתי האם זה נכון ומיושם כבר, ואיך בדיוק זה עובד?

18/07/2000 | 12:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך XY לא מצאתי את שמך בספר התנך או ספר הטלפונים אך זוהי זכותך שלא להזדהות קיימים אלפי מחקרים כל שנה בסוכרת ובכנוס האירופי לסוכרת שייערך השנה בירושליים בספטמבר הוגשו מעל לאלפיים מחקרים חדשים כך שלא ינום ולא יישן חוקר הסוכרת בישראל... לא ניתן להפוך תאי לבלב שאינם פעילים למפרישי אינסולין אבל ניתן להפריד את התאים מייצרי האינסולין הנקראים גם תאי ביתא על שם לנגאהנס מלהבלב שהוצא מנפטר הבעייה היא שמנסים להפריד את התאים הללו מתרומת לבלב מנפטר לא מצליחים להפיק מספיק תאים הנדאשים להשתלה על מנת שהמושתל הסוכרתי יוכל להיפטר מהצורך בהזרקות יומיות של אינסולין במחקר חדשני שבוצע בקנדה נלקחו תאי לבלב פעילים שהופקו משני תורמים מתים שונים שאינם אחים וסך התאים שהופרדו משני המקורות הוזרק לסוכרתי ונקלט אצלו בכבד כך שבפעם הראשונה הצליחו להוריד מישהו מהצורך להזריק אינסולין חיצונית כמובן שקיימות בעיות קשות של טיפול תרופתי קשה מקדים כנגד דחיה וכן במציאת שני נפטרים שונים שנפטרו באותו הזמן ששניהם בעלי מבנה רקמתי המתאים לזה של המושתל מכל מקום- זוהי פריצת דרך משמעותצית ובארהב מנסים עתה לפתח יותר את הנושא לעתיד - פתרונים

19/07/2000 | 12:12 | מאת: XY

תודה על התשובה. היא פתחה לי את העיינים. אם אני זוכרת כתבת בעבר ספר על הסוכרת ורציתי לציין שעשיתי עבודת גמר על מערכת רנין אנגיוטנסין בחולי סוכרת וספרך היה לעזר רב.

18/07/2000 | 14:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

XY , יש הרבה מחקרים על הסוכרת ולא אטעה אם אומר שזאת המחלה הנחקרת יותר מכל מחלה אחרת, בעיקר עקב תפוצתה הנרחבת ועלותה הכלכלית. יש התקדמות מרובה בפיתוח ציוד הבדיקה למרות שאין עדיין פריצת דרך פרט לגלוקווטצ' שהוא גלוקומון דמוי שעון ללא דקירה. ישנם גם ניסיונות המתפרסמים מעת לעת בעיתונות היומית על שתילת תאי ביטא שהם התאים מייצרי האינסולין בלבלב. עד עתה אין בשורה גדולה בישום אצל החולים, ושביתת הרופאים הנוכחית לא פרצה בגלל דרישות הרופאים לרפא בשיטה זאת כל סוכרתי. הניסיונות עוסקים ביצור קפסולות של תאי ביטא ושתילתם באיזור הבטן כדי שיפיקו אינסולין שזאת תכונה עצמית שלהם. את הקפסולות יש לשמר מפני מערכת החיסון ומאידך לאפשר להם קיום כאורגניזמיןם המתקיימים ומשתלבים בגוף תוך תפוקת אינסולין. כאמור, יש עדיין להתאזר בסבלנות. תוכל/י למצוא מידע מגוון באתר שלי על הסוכרת, כולל בנושא זה. כתובתו http://members.iol.co.il/matok/ מאיר

19/07/2000 | 12:31 | מאת: XY

תודה לך מאיר פרומקין. הגעתי לפורום בעזרת אתרך המרהיב שנותן תשובה לכל שאלה. אך תמיד יש שאלות פתוחות. אני יודעת שיש הרבה מחקרים והרבה סוגי סוכרת. ובכל מיני תחומים: גנטיקה, סיעוד, דיאטה ועוד. אני מההנחה שכל מחקר ברכה. תודה מכל הלב XY

19/07/2000 | 07:54 | מאת: יוסף א.

שלום XY עד כמה שידוע לי ברפואה אלטרנטיבית ניתן לחדש תאי לבלב שהפסיקו לפעול בברכה יוסף

19/07/2000 | 12:07 | מאת: XY

שלום לך יוסף א. ציינת לי שברפואה אלטרנטיבית ניתן "לחדש תאי לבלב שהפסיקו לפעול. האם אתה יודע באיזה דרך? על איזה מחקר מדובר? תודה XY

19/07/2000 | 12:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יוסף יקר, זאת חדשה רעננה, ואשריך אם אתה מאמין בה. אני באופן אישי לא מתייחס אליה כעובדה. מאיר

מנהל פורום סוכרת