סכרת תורשתית?

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/10/2000 | 22:02 | מאת: אי

משפחת אבי סובלים מסוכרת. האם היא תורשתית? מה סיכויי לסבול ממחלה זו? וכיצד ניתן להמנע ממנה?

02/10/2000 | 23:20 | מאת: מאיר פרומקין

אי שלום, זאת שאלה החוזרת על עצמה מעת לעת ואין לה תשובה חד ערכית. סוכרת אינה מחלה תורשתית בהגדרה (לאמור אין חובה שמי שבמשפחתו היתה סוכרת תהיה לו בהכרח סוכרת, שאז כבר לאחר מספר דורות נתון היינו כולנו סוכרתיים), אבל כל מופע בחיים מקורו בקודים הגנטיים שלנו ולכן להיסטוריה יש תרומה בתוך מכלול הגורמים לסוכרת כמו גם לכל מחלה אחרת. יש סימנים שדווקא גברים אולי תורמים יותר בעברם הסוכרתי, שהמחלה פוסחת דור אחד, שתינוקות שנולדו במשקל עודף בעלי סיכון עתידי לפתח סוכרת, ושנשים שפיתחו בעברם סוכרת הריונית עשויים לפתח בהמשך סוכרת. אלו עובדות סטיסטיות אבל הקשר הגנטי לא הוכח באורח מדעי. וכלל, סוכרת אינה מחלה מונוליטית ולה גורמים רבים ומסלולי הפרעת מטסוליזם הסוכר שאינם בעלי מאפיין אחיד. ולכן ניתן לאמור שיש להיסטוריה המשפחתית תרומה - אבל היא לא ניתנת כרגע לכימות. בברכת בריאות, מאיר, סוכרתי

מנהל פורום סוכרת