אלכוהול

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/10/2000 | 07:53 | מאת: דני

אלכוהל! רציתי לברר האם אלכוהול מזיק לחולי סכרת , מעלה את רמות הסוכר? כי אני שמעתי שמשקאות מסוימים מורידים את הסוכר בדם ? ואם כן כיצד הדבר מתרחש? כמו כן רציתי לברר בקשר ליין לבן יבש - הייתי בהרצאה ושמעתי כי הוא אינו מכיל סוכרים! דני

02/10/2000 | 23:43 | מאת: מאיר פרומקין

דני שלום, בקרוב נפרסם מאמר על האלכוהול והסוכרת שהכין ד"ר קנטר. במאמר זה תמצא את מירב התשובות ואני מקווה שהוא יוצג עוד השבוע. ככלל, יין אמנם אינו מכיל סוכר אבל מכיל אלכוהול שהוא מתפרק לסוכר. כ"כ מכיל היין כמות לא מבוטלת של קלוריות ולכן רצוי להימנע משתיית יין מעבר לרצוי. מהו הרצוי. ליין יש גם יתרונות וידוע הפרדוקס הצרפתי המעיד כי שתיית כוסית יין אדום ביום מועילה במניעת שומני הדם - עובדה שהצרפתים מרבים באכילת בשר עתיר שומן לצד יין אדום ושכיחות עודף השומנים בדם מפתיעה לטובה ואינה תואמת את הציפיות לרמות שומן דם גבוהות התואמות את התפריט השמן שלהם נוהגים. ולכן, אפילו ד"ר קנטר ממליץ על יין אדום במידה הרואייה. כוסית ליום. אבל זאת רק במסגרת אילוצי האיזון. אם למשל אני שותה כוסית יין ואני מזריק אינסולין נגדי לכיסוי תרומת האלכוהול - ניתן לשתות כך. כ"כ ידוע ששתיית אלכוהול עשוייה לגרום לתופעות כמו דפיקות לב, הזעה וכמובן באופן פרדוקסאלי להיפו. וכמובן, מי ששתוי ומבולבל עשוי גם לטעות בטיפול הנכון בהיפו. ולכן, כמו כל דבר בחיים - לא מעבר למה שנכון. מאיר

מנהל פורום סוכרת