הבדלי הצגת רמת הסוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/02/2002 | 00:53 | מאת: שמואל

שלום רב! רציתי לברר מהו ההבדל בין הצגת תוצאת רמת הסוכר בדם ביחידות{ MMOL/L } לבין הצגתם ביחידות { MG/DL } ועל מה כדי להסתמך בתודת מראש שמוליק

09/02/2002 | 01:03 | מאת: מאיר פרומקין

שמואל, את התשובות לשאלתך תמצא בקישור הבא: http://www.matalk.co.il/frum/aizn5.htm מאיר

09/02/2002 | 01:20 | מאת: רונן

אני מודה לך מאוד אבל השאלה שלי היא האים יש אפשרות להפוך בינהם בגלוקומטר העלית כמו בגלוקומטר אספי

09/02/2002 | 08:09 | מאת: שמואל

שלום רב ! רציתי לשאול אם יש אפשרות להפוך את הצגת רמת רמת הסוכר במכשיר בגלוקומטר עלית בין [MMOL/L]לבין[MG/DL]כמו שניתן לבצע זאת בגלוקומטר אספרי בתודה מקרב לב שמוליק

09/02/2002 | 10:57 | מאת: לזר

הי שמואל, אילו הדבר היה אפשרי היתה רואה את המפסק או הכפתור לכך. הערך mmol/l מקובל באירופה ולכן המכשיר DEX יכול להציג את המידע ביחידות אלו. Esprit הוא בנוי לישראל ולכן תוכל להציג ביחידות mg/dl. המעבר ביניהם הוא חלוקה ב-18. לדוגמה, 100 mg/dl הם 5.6 mmol/l. זה הכל. לזר

12/02/2002 | 14:16 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, המענבר לשימוחש ביחידות S.I. לגבי תשובות מעבדה של פרמטרים ביוכימיים בדם הומלצה כבר לפני שנים, ואכן ברוב העולם משתמשים ביחידות אלו של מימול/לליטר במקום מג% או מ"ג לדציליטר. הדבר לא חל רק על תשובות רמת הגלוקוז בדם אלא גם על פרמרטרים אחרים כתפקודי כליה, שומני הדם מלחים ועוד. בשל התנגדות חלק מהרופאים הותיקים לשינויים הללו, כי המוח שלהם "מתוכנת" לחשוב לגבי רמות גלוקוז ב מנ% ולא במילימול לליטר - השיטה לא נכנסה ביום יום. רופא ממוצע בארץ בכל קופת חולים, יתקשה לפענח גיליון תשובות של הדסה בירושלים ששם התוצאות של הכולסאטרול, הטריגליצרידים, הסוכר ועוד מבוטאים במילמול לליטר כלומר בשיטת SI . את המספרים של גלו'וז במילימול לליטר למשל 7.0 יש להכפיל ב פקטור של 18 (ואז זה יהיה שווה ערך ל 126 מג%.. מאמרים רפואיים בעתונות רפואית רצינית - מקבלים רק נתונים במילימול לליטר . בברכה ד"ר יורם קנטר

14/02/2002 | 21:06 | מאת: שמואל

תודה רבה לכם לזר ודוקטור קנטר עזרתם לי מאוד שמוליק

מנהל פורום סוכרת