סוכרת ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/09/2000 | 12:55 | מאת: דלית

אותרה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס, רציתי לדעת מה הסיכוי, אם בכלל יש קשר, שמצב זה ישפיע על האפשרות שלי לקבל סוכרת בעתיד? אציין שאבי היה חולה סוכרת ונפטר בגיל 52 מהתקף לב כסיבוך עקיף של המחלה. כמו כן אמי צריכה לשמור על תזונה נכונה על מנת שרמות הסוכר שלה לא יעלו. האם קיים קשר כלשהו בין סוכרת לבעיות בבלוטת התריס והאם כפי ששאלתי זה ישפיע על הסיכוי שלי לחלות במחלה?

29/09/2000 | 18:55 | מאת: מאיר פרומקין

דלית, ככל שידוע לי לפחות כסוכרתי אין קשר בין הסוכרת לבלוטת התריס וזאת מהווה מקור למחלות אחרות במקרה של תת או עודף פעילות שלה. הסוכרת קשורה בלעדית לחוסר או אי יעילות הורמון האינסולין, וברובם של המקרים המחלה קשורה בליקוי כלשהו בלבלב. ד"ר קנטר יעדר מהפורום עד העשירי באוקטובר ולכן באם תרצי תשובה מוסמכת יותר תצטרכי להתאזר בסבלנות. בברכת שנה טובה, מאיר

04/10/2000 | 10:26 | מאת: וילי

מאיר , אני לא רופא , כל הנאמר פה הוא על דעתי האישית. קיים קשר בפרט לגבי TYPE-1 ראה: http://www.diabetesmonitor.com/thyroid.htm לגבי השואלת אני מניח שהיא מתכוונת ל TYPE II ושם אני לא רואה קשר . כמו שאני מבין מבחינה סטטיסטית רוב האנשים שיש להם עודף או חוסר פעילות בבלוטת התריס לא תופיע אצלם סכרת

מנהל פורום סוכרת