התכחשות למחלה

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/01/2002 | 22:58 | מאת: ycv

לד"ר קנטר, שלום. יש לי אב כבן 53 בעל עודף משקל שסובל מסכרת בשנים האחרונות. הוא מעין "מתכחש" למחלה, ממשיך לאכול כרגיל ולא מקפיד על לקיחת תרופות. מצבו מדרדר והוא דורש שלא נחנך אותו.... מה לעשות?

18/01/2002 | 16:26 | מאת: adi

שלום לך אלמוני, לצערי לא תוכל לעזור לו. תנסה לבקש מהרופא שיתאר לו את הסיבוכים הצפויים לו אם ימשיך ככה. אולי אז הוא יבין שזה לא צחוק!!!!!!! עדי

19/01/2002 | 00:42 | מאת: רוני

ycv שלום לך, בנוסף למה שאמר/ה עדי, הראה לו גם חומר בנושא הסיבוכים והנזקים. הסבר לו שסוכרת הינה מחלה קשה ורצינית ביותר אשר חייבים לטפל בה. תגיד לו שסוכרת יכולה להיות כמו סרטן אם היא לא מטופלת, אלא שכאן יש לו אפשרות לטפל. שאל אותו אם הוא יודע מה קורא אם שמים מיספר כפיות סוכר בתא הדלק של מכונית? היא מפסיקה מיד לנסוע והולך המנוע. תגיד לו שבגוף האדם זה כמעט אותו דבר, רק לוקח קצת יותר זמן. זה כאילו הכיש אותו נחש והוא יושב ולא עושה דבר ונותן לארס להרוג אותו. רוני

20/01/2002 | 11:16 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אני מכיר בכך שקיימת לך בעייה קשה, כי האבא נמצא ב"שלב הדחייה", ואינו מוכן לשמוע על חשיבות האיזון בסוכרת. עצתי לך - באם הוא קורא עברית ללא קושי, רכשו עבורו את הספר החדש" " סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי", והניחי לו ליד המיטה (הוא עלול לסרב לקחתו אם ינתן לו ביד). יש להשאיר את הספר פתוח בפרק הראשון: "אובחנה אצלי סוכרת - מה יהיה? ". הסקרנות - הרגה את החתול, אולי במקרה זה - היא תציל את אביך?...

מנהל פורום סוכרת