ויטאמין E

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/01/2002 | 22:52 | מאת: דוד

באיזה סוגי מזון מוכרים וזמינים יש ריכוז גבוה של ויטאמין E.

לקריאה נוספת והעמקה
18/01/2002 | 17:59 | מאת: אייל

לדוד שלום, נדמה לי שבשקדים, אגוזים וגם בפיצוחים אחרים, אך אני לא בטוח. כדאי לך לברר זאת בפורום דיאטה ותזונה של אתר זה. בברכה, אייל

18/01/2002 | 18:09 | מאת: לזר

הי דוד, אם לא תמצא רת הכמות הדרושה לך במזון, קח כפסולות של Vitamin E יש בקבוקונים כאלה - כל כדור 400IU לזר

18/01/2002 | 18:15 | מאת: דוד

תודה

20/01/2002 | 11:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

דוד שלום, נכון שבאופן כללי ניתן ל"תגבר" את הדיאטה במזונות עתירי ויטמין E, אולם המטרה בלקיחתו היא אינה הגברת רמות הויטמין E בגוף (שאינו חסר לאיש בכלכלה המודרנית) אלא במתן החומר המרכיב אותו הטוכפורול על תת סוגיו בכמות תרופתות העולה מאות מונים על הרמה הטבעית הדרושה של הויטמין. הוא נלקח אם כן כתרופה "נגד חלודה" - מניעת הזדקנות מהירה של הצנרת וכלי הדם על ידי המחמצנים הטבעיים בגופנו, טהתפתחות טרשת עורקים. המינונים המניעתיים נתונים לויכוח: בין מינימום של 400 מ"ג ליום ועד 800 ליום. באירופה וארה"ב כבר יש קפסולות של ויטמין "טבעי" בכמות של 600 יחידות לקפסולה. רמות תרופתיות אלו אינן ניתנות להשגה בכלכלה של מוצרים המכילים ויטמין E. בברכה ד"ר יורם קנטר

21/01/2002 | 15:53 | מאת: דוד

בחלק בשני של התשובה חל כנראה שיבוש . הבנתי את המלצתך שכדאי לקחת כמוסות של ויטאמין E אבל לא הבנתי מהי הכמות במ"ג או יחידות המומלצת. אני בן 64 משקל 65 קג סוכרתי 2 13 שנה A1C 7 לחץ דם תקין ללא תרופות.

מנהל פורום סוכרת