מידע מקצועי דחוף !!

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/07/2000 | 17:34 | מאת: שלי

שלום ! לאחר נסיונות רבים לקבל מידע מהימן וחד-משמעי מגורמים שונים אני פונה לכאן ושאלתי היא: יש לי חבר (בן 24) תקופה ארוכה ואנו חושבים להתחתן.הוא חולה בסוכרת נעורים 10 שנים ומצבו מאוזן מאוד. ברצוני לשאול האם יש סיכוי שהסוכרת שלו תעבור לילדים למרות שאצלו זה לא תורשתי (לי אין סוכרת ואצלו במשפחה אין אף מקרה גם בדורות קודמים) ?? ושאלה נוספת: האם זה נכון כי תוחלת החיים של חולי סוכרת קצרה יותר והאם לאחר 20 שנה של מחלה יש יותר סיכוי לסיבוכים למרות שמצבו כעת מאוזן ?

09/07/2000 | 17:45 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלי, שלי, שלי, את רוצה מידע "חד משמעי" שיסביר לך באופן חד חד ערכי על סיכוייו של מי שאת אוהבת (?) לחלות או ללקות בסיבוכים. יש לי שאלה. את יכולה להבטיח לבן זוגך שאת לא תחלי מהיום למחר? אי לכך שאלתך מכוונת לאלוהים ואני איני כזה. וכנראה שאיני היחיד הסבור כך. אני מתאפק שלא להרחיב על השאלה שלך ודרך ניסוחה. מעניין מה היית חשה לו אנו היינו בוחרים את נשותינו לפי תפוקת החלב, מבנה האגן, וסיכויין ללקות באוסטופורוזיס או בסרטן השד או בדיכאון שלאחר הלידה. שום דבר אינו בטוח לאיש, גם למי שסמוך ובטוח בבריאותו, ולסוכרתי מאוזן יש סיכון בשיעור של כ- 4% לתוחלת חיים קצרה מכלל האוכלוסייה. ומה אפשר להסיק ממשפט זה? כלום אמר מישהו שמי שמאוזן היום חייב להיות מאוזן בעוד עשרים שנה , ומי שבריא היום יהיה בריא באותה העת? ידידתי, מוטב לך שלא תקשיבי לשמועות של הולכי רכיל. מאיר

10/07/2000 | 15:33 | מאת: שלי

מאיר, אני מודה לך על נתינת נק' המבט שלך אך לא היה בכוונתי לעזוב את בן זוגי או לבוחרו עפ"י נתוניו הרפואיים-בריאותיים. מאחר ואני מתכנת את עתידי עם בן זוגי, שאלתי נבעה מרצון לדעת יותר פרטים לגביו על מנת שאדע את הסיכונים הכרוכים בכך וכיצד להתמודד איתם בעתיד. אשמח אם תוכל לתת לי תשובה לגבי הסיכוי של הילדים להיות חולי בסוכרת ואף אשמח לשמוע כיצד אתה התמודדת עם זה כאשר הקמת משפחה. תודה מראש.

מנהל פורום סוכרת