שינויים ברמת הסוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/07/2000 | 10:11 | מאת: יסמין

לאבי נאמר שיש סכרת גבולית שלאחר נסיונות איזון בדיאטה תחייב לקיחת תרופות. הוא החל אתמול בבדיקת סוכר 6 פעמים ביום וה"קפיצות" ברמת הסוכר מאוד גדולות (למשל בבוקר לפני הארוחה - 140, שעתיים אחרי א. בוקר - 117 ושעתיים אחרי א. צהריים - מעל 200. מה המשמעות של הקפיצות הללו? האם זה מכוון לביעה ספציפית של סכרת? בתודה מראש יסמין

09/07/2000 | 07:28 | מאת: זהבה

שאלות ומצבים מסוג זה תמיד מרגיזים אותי ומעלים את לחץ הדם. מדוע לא נותנים לחולה את מלוא ההסברים במרפאה ? מדוע לא מפנים אותו לגורמים המתאימים שיתנו לו את מלוא הסיוע ? האמת שאין לי תשובה, אבל תוצאות הבדיקות מצריכות לדעתי טיפול והדרכה מקצועיים בהצלחה זהבה

09/07/2000 | 17:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יסמין, סוכרת אינ המחלה של יציבות ברמת הסוכר אלא להיפך. רמת הסוכר משתנה בעקבות מזון פחמימתי, תרופות או פעילות גופנית. צריך לשאוף שרמות הסוכר תשמרנה בתחום נורמטיבי שהו בין 100 ל- 150 עבור אנשים שהם סוכרתיים. כמובן שתחום הדוק יותר מחייב שמירה קפדנית יותר, אבל גם לכך יש מחיר. וגם לסוכרתי המאוזן ביותר ישנם מדידיות חריגות. ולכן כל עת שהממוצע הוא סביר והטיפול פחות או יותר מאוזן - אל לך להבהל משונות המדידות. מאיר

מנהל פורום סוכרת