החלפת גלוקופג' ביוקריאס

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/10/2016 | 21:35 | מאת: מיקי

שלום לרופא בן 69 רזה מאוד (מודגש רזה). במשך כשנה לקחתי גלוקופג' ערב ובקר. a1c=6.1 עם דיאטה ופעילות גופנית. הרופא לא מרוצה היות ואני לא מגיע ל- A1C=5.7 ולכן הרופא החליט לשנות את התרופה ליוקריאס ערב ובקר. ושאלתי: א. האם יש הצדקה להוריד עוד את ה- A1C לנורמה ? ב. האם אפשר להסתפק ביוקריאס אחד בערב - בגלל משקל נמוך ג. האם חובה לקחת יוקריאס אחרי אוכל (למרות שאין לי הרגשה שונה) ד. היתכן שעל אנשים מסויימים הגלוקופג' לא עובד? ה. איך מתגברים על בעיית המשקל הנמוך כאשר לוקחים מטפורמין ? תודה

08/11/2016 | 23:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מיקי, ערך של המוגלובין A1C של 6.1% הוא מצוין לסוכרתיים ואין כל סיבה להביאו לערכים נמוכים יותר. היוקראס כולל בתוכו את את הגלוקופאג', ואין הצדקה להוספתו או להחליפו . כדאי שתבדוק עם הדיאטנית שלך אם כמות האוכל שלך בדיאטה הירא מאוזנת ומספקת, והאם לא ניתן להגבירה מבחינה קלורית כדי שתעלה קצת במשקל. אם אתה רזה מאד קיימת גם האפשרות שתיקח רק גאלבוס (גאלבוס+גלוקופאג' = יוקראס) או תרופה מקבילה כג'נוביה ותפסיק בכלל עם הגלוקופאג'.

מנהל פורום סוכרת