היפו יומיומי למרות כל הנסיונות למנוע זאת

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/10/2016 | 08:58 | מאת: eli

סוכרתי מזה 15 שנה בן 49 מדי יום גם בשעות היום ובמיוחד בלילה סובל מאירועי היפו רבים מד הסוכר שלי מלא בתוצאות 40-60, מזריק לנטוס במינון 20 מ"ג וגלוקופג פעמיים ביום בוקר וערב, אני ממש חושש להרדם כי תמיד אני מתעורר עם היפו, הרופאה ממליצה על מכשיר מדידה רציף יחד עם הורדת מינון אך למרות ההורדה ל-10 מ"ג הבעיה לא נפתרה, אני אוכל פחמימות, פירות. מוצרי חלב וכדו' לעתים רחוקות ללא הסבר כלשהו הסוכר קופץ לזמן קצר ל200 אבל זה נדיר, בן 49 מתמן 4 פעמים בשבוע בחדר כושר כשעה וחצי שריר ואירובי. אודה לך על אבחנתך, נ.ב. הקופה מתעקשת על אישפוז במיון לפחות פעמיים כתוצה מהיפוגליקמיה, כדי לקבל אישור למד סוכר רציף, נראה לי הזוי, איך אפשר להגיע למיון עם היפו 39 הרי אני מייד אוכל משהו כדי להעלות את הסוכר אני לא אחכה להאיבוד הכרה כדי שיפנו אותי. מה דעתך?

14/10/2016 | 16:51 | מאת: מני

אלי, אני בטוח שאתה מעוניין בתשובת הרופא ובצדק! בכ"ז מניסיון אישי אמליץ לך לרכוש את מכשיר הליברה. זהו סורק מול חיישן הנעוץ לך בזרוע (לא כואב).הנ"ל מודד את הנוזל הבין תאי ומציג את קריאת רמת הסוכר בדיוק לא רע בהשוואה לגלוקומטר. לפחות תחסוך לך את הדקירות ואת הקימה בלילה למדידות. נרכש בגפן מדיקל - ת"א. הסורק עולה חד פעמי כ-300 ש"ח והחיישן 255 ש"ח לשבועיים. לא בסל ולא מסובסד. רק בריאות !!!

14/10/2016 | 17:52 | מאת: eli

אני מכיר את המכשיר ויתרונתיו אך לצערי אני לא יכול להרשות לעצמי לרכוש את המדבקות כל חודש, יש לי הוצאות רפואיות נוספות שגם כך מכבידות עלי, תודה על העצה.

08/12/2016 | 02:03 | מאת: אור שרעבי

המכשיר האלחוטי מזייף. מופיע לי 60 כשבפועל זה100. מישהו נתקל בבעיה דומה?

15/10/2016 | 17:30 | מאת: דוד

אומרים שיש לו פחות תופעות היפו בלילה. שים לב שהמינון באינסולין זה נמוך יותר מלנטוס, כלומר יש לקחת פחות יחידות.

21/10/2016 | 20:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לוטה קטע מדף ההסבר שאני מחלק למטופלי באשר לשינויי אינסולין ארוך טווח (כלנטוס/לבמיר/טוג'או/טרגלוטד וכדומה): "יש לשאוף שממוצע 3 בדיקת בצום לא יעלה על מאה וחמישים לשם כך יש לבדוק סוכר בצום כל בוקר. לעשות ממוצעים לכל שלוש בדיקות בצום ברצף. לפי הממוצע יש לקבל החלטה אם להוסיף יחידות אינסולין, להפחית יחידות אינסולין או להשאיר את האינסולין ללא שינוי. לממוצע שלישית בוקר מעל ל 150 מג%- יש להוסיף +2 יחידות לממוצע שלישית בוקר מתחת ל 100מג-% יש להפחית- 2יחידות לממוצע שלישית בוקר בין 100 ל 150 מג% יש להמשיך באותו מינון בהזרקה הלילית." ללא שינוי במינון.

מנהל פורום סוכרת