פצעים אצל חולה סוכרת בן 75

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/08/2016 | 00:49 | מאת: אורלי

שלום רב, אבי בן 75, וב-8 השנים האחרונים אובחן עם סוכרת. הוא מטופל בתרופות ומקפיד על דיאטה ולאחרונה רמת הסוכר נמדדה תקינה. בחודשים האחרונים מופיעים נגעים בשתי הרגליים שלו, באזור השוק התחתונה, והוא טיפל בהם פעמיים בשבוע עם אנטיביוטיקה, לחץ אויר ובכל פעם הם הולכים וחוזרים. בשבוע האחרון פתאום הופיעה לו נפיחות בכף היד, באף ובמעלה הרגל. אחרי אשפוז בבי"ח, לא מצאו את מקור הזיהום ולא נתנו מענה. הוא לוקח אנטיביוטיקה כבר תקופה ארוכה (יותר מחודש), ואנחנו דואגים למצבו ולאיכות חייו. האם יש אפיקים נוספים שכדאי לבדוק? משהו במערכת החיסונית? כלי דם? תודה על תשובתך.

14/08/2016 | 15:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שהפרעה באסלום לך זוהי שאלה מורכבת כי לא ברור אם הפצעים הם פצעי לחץ, תגובה לחבלה/שריטה/מכה שלא נרפאת, או בעייה של הפרעה באספקת הדם לגפיים התחתונות משולבת בנוירופתיה סוכרתית. מומלצת בדיקה על ידי מומחה כלי דם בגילו הנוכחי.

מנהל פורום סוכרת