אינסולין טוג'או במינון נמוך

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/08/2016 | 15:45 | מאת: מוני

דר' נכבד, בתשובתך מתאריך 12.7.15 אתה משיב לשואל: למטופלים הזקוקים למינונים נמוכים של אינסולין, השימוש בטוג'או מסכן אותם באפשרות של היפו, כי כל טיפת נוזל מכילה פי 3 יותר אינסולין". התוכל להסביר האם התכוונת שהסכנה נשקפת במקרה של טעות במינון התואיל להסביר יותר את הנק' הזו. אני נוטל 22 יח' לנטוס והרופא העביר אותי לטוג'או. האם אתה ממליץ שלא לעבור???

14/08/2016 | 15:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אינסולין טוג'או הוא למעשה אינסולין גלרגין(=לנטוס) מרוכז פי 3, כך שהוא מכיל 300 יח' למ"ל במקום רק 100 יח' למ"ל. במשתמשי מינונים נמוכים של אינסולין כל טיפה מרוכזת פי 3 וכל טעות בהזרקה מסוכנת יותר

מנהל פורום סוכרת