שאלה לגבי משאבת אינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/06/2016 | 13:53 | מאת: יעלה

שלום, בת 62, סוכרת סוג 2 מזה 6 שנים, מאוד לא מאוזנת A1C סביבות 9-10, קמה בבוקר עם גלוקוז 200. ניסיתי הזרקה של אינסולין ארוך טווח, ולא רק שזה לא עזר הסוכרת שלי החמירה בתקופה זו. הגעתי לסביבות 50 יחידות של לבמיר. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא "משאבת אינסולין", ושזה פתרון שמאזן אותך ב- 100%, מכיוון שבכל פעם שיש סוכר קצת גבוה הוא ישר מזריק לדם אינסולין קצר טווח שמוריד את הסוכר תוך זמן קצר של כחצי שעה. התייעצתי עם רופא המשפחה, והוא אמר לי שלא נותנים משאבת אינסולין עד שהמטופל מאוזן קודם לכן. האם זה נכון? אני מאוד הייתי רוצה להשתמש במשאבת אינסולין, כרגע אני מאמינה שזה הפתרון היחיד שיצליח לאזן אותי... נוטלת כיום: אמריל 3 מ"ג, ג'נוביה 100 מ"ג, ג'ורדיאנס 10 מ"ג. הפסקתי עם הגלוקומין מכיוון שגילו לי שחמת. אודה לתשובתך, יעלה

28/06/2016 | 13:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך משאבת האינסולין מאפשרת הזלפה מתמדת של אינסולין למשך היממה, תוך אפשרות לתכנת אותה כך שההזלפה המתמדת תשתנה בנועדים מזוימים ךמשל פחות בלילה, יותר אחר הארוחות ויוד. ניתן גם לשלב על ידי לחיצה מתן מידי של אינסולין לפני כל ארוחה גדולה או קטנה. הבעייה היא שהיא צמודה אליך כל היום, צריך להחליף את מקום ההזלפה לפחות כל 3 ימים או לפני כל אמבטיה/מקלחת, צריך לנטר ולבדוק את רמות הסוכר מספר רב של פעמים משך היממה כדי לאזן את התיכנות של המשאבה, מה שמצריך ידע טכנולוגי. בגילך היא אולי מומלצת במידה ואת זקוקה למינוני אינסולין גבוהים מאד כי מעבר למשאבה מפחית בשליש את צריכת האינסולין היומית הכוללת למזריקים. מאידך כנראה שלא הגעת למינון המתאים של אינסולין לבמיר או לנטוס בשילוב עם התרופות שלך. הרבה סוכרתיים צורכים מנוני אינסולין גבוהים עד 80 ויותר (ולכן עט ההזרקה של לנטוס מגיע ל 80 יחידות). לפני שאת רצה לנסות משאבה כדאי לנסות שוב אינסולין ארוך טווח לפני השינה (לנטוס או לבמיר)במינונים המתאימים לך בשילוב עם התרופות משך היממה ובהדרכת הרופא שלך.

מנהל פורום סוכרת