פרוגסטרון וסכרת הריונית

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/06/2016 | 09:32 | מאת: איילת

שלום. קראתי שאחד הגורמים לסכרת הריונית הוא רמות גבוהות של הורמוני שילייה כמו פרוגסטרון. אני נמצאת כרגע בהריון שנכנסתי אליו לאחר כמה הפלות ולכן בתחילת ההריון קיבלתי פרוגסטורן בנרות כדי לתמוך את תהליך השתרשות העובר. מאוחר יותר בהריון התגלתה לי סכרת הריונית. אין לי במשפחה מקרים של סכרת או סכרת הריונית וגם בהריון הראשון שלי לא היתה לי סכרת הריונית. האם אפשרי שהפרוגסטרון שנטלתי בתחילת ההריון אמנם סייע בהשרשת העובר אך גם יצר תנאים מיטיבים להתפתחות סכרת? האם נכון לקשור בין השניים? תודה..

14/06/2016 | 21:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לא ברור מהם הגורמים להתתחות סוכרת הריונית בפרט בנשים עם גורמי סיכון. לא רק הפרוגסטרון אלא גם הורמונים שלייתיים אחרים יכולים לתרום לכך. החוקרים כיום חושבים שהעלייה המשמעותית ברמות הפרוגסטרון ממקור שלייתי יש לה תפקיד בהתפרצות הסוכרת ההריונית בנשים שהיו להן גורמי סיכון לסוכרת שקדמו להריון. עד כמה הנרות שקבלת תרמו לכך-קשה לדעת.

מנהל פורום סוכרת