סכרת הריון אבחנה

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/05/2016 | 17:34 | מאת: טליה

שלום רב לאחר תוצאה של 173 בהעמסת סוכר 50 גרם הופניתי להעמסת סוכר 100. להלן התוצאות בצום:88 לאחר שעה:189 שעתיים: 145 שלוש: 52 לפי הבנתי תוצאה אחת חריגה אין בה כדי לאבחן סכרת הריון. האם התוצאןת שלי תקינות? הרופא שלח אותי למרפאת סכרת רק בגלל תוצאה אחת חריגה. האם באמת זה מצריך מעקב? אציין כי אני בת 37, הריון שלישי תקין בלי עבר של סכרת ובלי עודף משקל אשמח לתשובה תודה

21/05/2016 | 22:48 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך טליה, תוצאה אחת חריגה בהעמסת 100 גר סןכר אינה מספיקה ללבחנת סוכרת הריונית. אך לאור התגובה למבחן מתן 50 גרם שהייתה גבוהה, מומלץ בכל זאת לשמור על כלכלה ללא סוכרים זמינים ולהשאר במעקב רופ ובדיקות סוכר בצום תקופתיות במהלך ההריון.

מנהל פורום סוכרת