ויקטוזה ו גנוביה

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/02/2016 | 13:17 | מאת: אליק

האם יש מחקרים על נטילה משולבת של GLP-1 יחד עם DPP-4 לכאורה עשוי להיות ביניהם אפקט סינרגיסטחי ! אם כן מדוע הם לא ניתנים יחד?? תודה. אליק

14/02/2016 | 14:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אליק, על פניו זה נראה היה רעיון מצוין, לנסות לשלב אגוניסט של GLP-1 (דוגמת ויקטוזה)שיוסיף אינקרטין למערכת, עם מעכב DPP-4 (דוגמת ג'נוביה ואחרים) שיעלה את האיקרטין האנדוגני. יש מחקרים בודדים, שהראו שהשילוב ביניהם אינו יעיל, בהשוואה לשילוב של כל אחד לחוד עם תרופה אחרת דוגמת מטפורמין. בעיהנוספת היא העלות של השילוב הזה שהיא גבוהה בהשוואה לשילוב עם מטפורמין, וכן לא ברור מה הסיכון לסיבוכים לטווח ארוך בפרט מפני פנקראטיטיס. כך שהמצב היום הוא שה FDA בארה"ב ושלטונות הבריאות בקנדה אוסרים את השילוב הזה, והוא לא מופיע בשום פרוטוקטול רפואי מקובל.

מנהל פורום סוכרת