התאמת מזון אישית לחולי סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/02/2016 | 12:23 | מאת: עמוס

ידוע שבני אדם מגיבים בצורה שונה לסוגי מזון, והשפעת מזון מסוגים שונים היא שונה בין אנשים שונים. האם יש לכם המלצה לשיטת בדיקה אישית של השפעת מזונות מסוגים שונים על רמת הסוכר?

14/02/2016 | 13:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לא ידוע לי "שבני אדם מגיבים בצורה שונה למונות שונים". על מה אתה מסתמך ב,קביעה, זו? השיטה המקובלת להתאמת סוגי מזו שונים והרכבי ארוחו שונים על רמות הסוכר היא לפי טבלאות "האינדקס הגליקמי" של המזונות השונים הנותנים את מתוני עלית רמות הגלוקוז של 100 גרם מזון בהשוואה ל100 גרם גלוקוז ו/או 100 גרם לח לבן .

14/02/2016 | 17:51 | מאת: איציק

יש מחקר גדול שנערך במכון ויצמן ופורסם ב cell בסוף השנה הקודמת http://www.cell.com/cell/abstract/S0092-8674%2815%2901481-6 (לא לבלבל עם מחקר אחר שלהם במסגרת אותו פרויקט, שפורסם ב nature ובדק את השפעות חיידקי המעי על התגובה הגליקמית. הפלא ופלא, נמצאו השפעות ברורות כאלה) (להדיוטות: כתבה שמדברת על הניסוי: http://www.rehovot.muni.il/articles/166/ וגם באתר "הארץ" לבעלי מנוי )http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2780872 בנוסף, יש כידוע השפעה לצירוף המזונות על הערך הגליקמי למשל: שומן בד"כ מקטין אותו אבל יש יוצאים מן הכלל הזה).

14/02/2016 | 13:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת