ג'ארדיאנס

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/01/2016 | 12:11 | מאת: שמואל

שלום לגדול מכולם. דיברנו אדוני על כדור הפלא שבא לעולם ועונה לשם "גרדיאנס" ואכן כך. אך איך אומרים במקורותינו:"אליה וקוץ בה". הכדור אכן מחולל פלאים אך אינו נותן לי מנוח בשינת הלילה כי זוהי פעולתו לקום פעמיים ואף שלוש על מנת להטיל את מימיי ובכך להביא אותי מטבע הדברים לידי עייפות במשך שעות היום ותפקידי הוא נהג רכב ציבורי גדול. מהי נוסחת הפלא של אדוני כדי להפחית מעט את הגיחות הליליות הללו? מודה לך אדוני מראש.

25/01/2016 | 20:22 | מאת: רפאל

שמואל, אתה שואל שאלות ללא הרף ומציק לחברי הפורום ולרופא (למרות שהוא לא יודה בזה) והכי מצחיק (ועצוב) שה HBA1C שלך עומד על 10.5 לפי מה שכתבת. אז תפסיק להיות פתטי, תתחיל לאכול בריא, הרבה פחות פחמימות, תתייעץ עם דיאטנית כי ברור שאתה לא אוכל בצורה תקינה, תיקח את האינסולין הבזאלי שלך עם המטפורמין ותפסיק כבר לחפור עם שאלות כל שני וחמישי כי אם לא תדע לאכול בריא לא יעזרו לך כל התרופות בעולם. עושה הרושם שאתה רוצה לאכול הכל ואז לקחת כדור פלא כהגדרתך ואז הסוכר יתאזן. אז שמואל, אין ארוחות חינם, ובמקרה שלך אין ארוחות עם פחמימות, תפסיק להיות עצלן, תתחיל לאכול בריא ותיקח את הביקורת שלי כביקורת בונה. ד"ר קנטר, אל תרחם עליו ותגיד לו אחת ולתמיד את האמת. ככה רק תעשה לו טובה ותעזור לו במקום כל פעם להסביר לו על תרופה כזאת או אחרת. הבן אדם משקיע פה אנרגיות אינסופיות ומתעצל ללכת לסופר ולקנות חסה, מלפפון, להכין סלט בריא ולשתות מים. טו בשבט שמח לכולם

25/01/2016 | 21:25 | מאת: אבי

מקווה ששמואל ילמד ויבין

26/01/2016 | 04:28 | מאת: דניאל

רפאל היקר, חרף דבריך החכמים והראויים, לא היית צריך לפגוע בשואל. כל שאלה בפורום תורמת בדרך זו או אחרת, וסמוך על דוקטור קנטר שהוא יודע לפרק מוקשים במעדת הצורך. אל תשכח שאדם פגוע הוא אדם שהסוכר אצלו בעלייה...

26/01/2016 | 11:47 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לכולם, צר לי על הנימה הלא קבילה בהתייחסותכם לשמואל בעל הקושיות. זו זכותו לשאול בענינים המציקים לו, וזכותי היא לענות (או לא..) כמיטב יכולתי בקיצור ולעניין. ובאשר לשאלתו על "תרופת הפלא" - אין פלא שכשהשתן הופך למשחת סוכר סמיכה, היא מושכת מים והריצות לשרותים גוברות יומם וליל. רצוי לשקול מעבר לתרופה/שילוב תרופות אחר, עם פחות "פלא" ויתר אפשרות תפקוד יומיומי ללא ריצות מרובות לשרותים ועייפות למחרת בעת הנהיגה של רכב ציבורי.

27/01/2016 | 08:50 | מאת: שמואל

נפתלי היקר בוקר טוב לך. ראשית לכל אינני בטוח שהרופא המהולל ד"ר קנטר מינה אותך לדוברו כי זה לא הופץ בפורום ובכל מקרה אם כן בניגוד לאופיו וגדולתו הפעם הוא טעה ובגדול ושוב אינני מאמין. ואם יורשה לי להשיא לך עצה כפי שאתה ייעצת לי והיא לא לשכוח לעולם אבל לעולם לקחת את כדורי הבוקר שלך.

27/01/2016 | 08:54 | מאת: שמואל

כמובן הפנייה היא לרפאל ולא לנפתלי כפי שצויין קודם לכן.

05/07/2016 | 23:52 | מאת: סירות

ריבוי ההשתנות והפינוי המוגבר של סוכר (=קלוריות) בשתן זהו סוד הקסם בתרופה, להפחית זאת פרושו לפגוע בברכתה. לא כדאי. ראשית הכן סמוך למיטתך בקבוק ריק 1.5 ליטר בעל פיה רחבה, וכשאתה מתעורר להשתין השתמש בבקבוק זה וחזור מייד לישון. כך תימנע מלקום ולעבור לסביבה מוארת ומעוררת, ותשוב לשינה עמוקה מייד. שנית הימנע בשעות שלקראת השינה משתייה מרובה ומאכילת מאכלים עתירי נוזלים או משתנים. (מהם מאכלים אלו - חפש במרשתת!). תהנה מברכת התרופה ונצח את תופעות הלוואי, התלוננות לא תסייע.

מנהל פורום סוכרת