ערכי סוכר רצויים במקרה של סוכרת הריונית

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/01/2016 | 17:28 | מאת: נועה

שלום רב, אני בהריון בשבוע 25+1 וגילו אצלי סוכרת הריון לאחר העמסת 100. נפגשתי עם דיאטנית כדי לקבל הוראות לדיאטה והוראות לניטור הסוכר. יש לי עוד שבוע פגישה עם רופא נשים שמומחה להריון בסיכון גבוה, אבל רציתי לשאול היות ולא היה לי ברור. רכשתי מכשיר free style למדידת סוכר ורציתי לדעת מהן רמות תקינות לשעה אחרי הארוחה. יש לי בלבול בין כיול whole blood glucose לבין כיול לפי פלזמה (שזה מה שכתוב עבור המכשיר שרכשתי). אודה לך אם תוכל להבהיר לי מהם הערכים הרצויים. תודה רבה נועה

20/01/2016 | 21:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום רב לך נועה, ההמלצות כיום של ה ADA לגבי סוכרת הרינית הן עד 95 מג% בצום ולא יותר מ 120 מג% שעתיים אחר האוכל, כשהכוונה היא לדם ורידי מלא במעבדה. הערכים מדם מלא באצבע הם מטעים כי הם ב 5-10% נמוכים יותר, וצריך להביא את ה בחשבון.

מנהל פורום סוכרת