פלאפל בסוכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום בעלי אובחן כחולה סוכרת 2 לפני כחודשיים. הוא מזריק אינסולין ולוקח גלוקומין והוא נורא נורא רוצה לאכול פלאפל. מה יהיו ההשלכות של מאכל זה על רמות הסוכר שלו והאם כדאי שיאכל משהו לפני או אחרי או בצמוד לאחת התרופות? תודה מראש
שלום לך ענת פלאפל היא קציצת קטניות צמחית שמורכבת בישראל בעיקר מגרגירי חומוס טחונים, מטוגנת בשמן עמוק. במצרים משתמשים בעיחקר בפול ויש גם בשעטועית טחונה. הערכים התזונתיים בו קרובים לערכי החומוס. אלא שבניגוד החומוס, הפלאפל מטוגן גם הפיתה עשויה לרוב מקמח לבן, ניתן גם לערב פול במקום חומוס, אך בארץ יש יוצאי עיראק הרגישים לפול. כדור הפלאפל עצמו אינו מכיל כולסטרול אך מכיל שומן , חלבון ופחמימות בשעור של כ 34 גרם ל100 גרם פלאפל. כל עוד הכדור אינו מלווה בפיתה בקמח לבן אין מניעה לסוכרתי לאכולכדור או שניים, הבעיה היא בכך שהפלאפל בדוכנים מטוגן באותו שמן מס' פעמים רב, בשמן שרוף. ככל שהשמן חומם מספר רב יותר של פעמים, כך הוא משחרר יותר רעלים ורדיקלים חופשיים.המזיקים לבריאות.אם רמת הטריגליאבל בשמן ידש כל פעם. הערך הגליצמי של החומוס הוא נמוך בהשוואה לפחמימות אחרות כלחם, פיתה או תפ"א, כך שאם כדור פלאפל בטיגון ביתי בשמן חדש עושה לו חיים טובים יותר- אז למה לא?.