שאלה

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/07/2015 | 14:24 | מאת: יעלה

שלום, בת 61, יש לי סוכרת כ- 5 שנים. ניסיתי תרופות רבות אך הסוכרת אינה מאוזנת: ג'נואט, פורסיגה, אקטוס, ג'נוביה, אמריל. פעם ניסיתי אינסולין וזה לא עזר. עכשיו חזרנו לאינסולין, אני מזריקה לנטוס 34 יחידות, ומאז שהתחלתי את האינסולין רמות הסוכר שלי עלו משמעותית. אם לפני האינסולין היה לי 160-220 בצום ובמהלך היום, עכשיו יש לי 250-350 בצום ובמהלך היום. ערכי A1C קפצו מ- 8.8 ל- 9.4. יש לציין שגם התפתח לי אנמיה יש לי ערכי Fe - Iron של 29 (אז הבנתי שערכי ה- A1C שלי למעשה היו צריכים להיות עוד יותר גבוהים אם לא היתה לי אנמיה). שאלתי: אני לא יודעת מה לעשות כדי לאזן את הסוכר... האם הרפואה המודרנית לא יודעת להתמודד עם סוכרת? מה ניתן לעשות? איזה טיפול תרופתי עוד קיים שניתן לנסות / או לחלופין על איזה מהטיפולים שכבר ניסיתי כדאי לחזור? אודה לעצתכם כי אני כבר ממש מוטרדת מערכי הסוכר הגבוהים שלי... יעלה

12/07/2015 | 19:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעלה, עליך לפנות לרופא/מומחה בסוכרת שידע איך להגביר את מינון האינסולין ארוך הטווח שאת לוקחת בלילה עד להשגת ממוצעי שלשות של סוכרי בוקר בצום של בין 100-150. באם הרמות תהיינה גבוהות גם משך היום יש לשקול שילוב תרופתי מתאים לכיסוי עליות הסוכר בעקבות הארוחות, ובידת הצורך אף הזרקת אינסולין מהיר פעולה קצר טווח לפני כל ארוחה גדולה בהתאם.

13/07/2015 | 12:41 | מאת: יעלה

ד"ר יורם קנטור שלום, תודה לתשובתך. התחלתי לפני כחודשיים את האינסולין, ומאז שהתחלתי רמות הסוכר רק עלו. A1C=8.8 עלה ל- A1C=9.4. אני כרגע מזריקה 34 יחידות לנטוס בשעות הערב (9 בלילה בערך). רמות הסוכר בצום בבוקר 230 בערך. עד איזה כמות של אינסולין ניתן להגיע כדי לאזן את הסוכר בבוקר? האם העובדה שעד כה האינסולין לא מוריד את ערכי הסוכר אלא הערכים רק עולים, לא מראה שהאינסולין לא משפיע עלי כמו שצריך? אודה לתשובתך, יעלה

מנהל פורום סוכרת