מחפש איזון תרופתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/07/2015 | 10:20 | מאת: עמיחי

שלום. בתהליך שינוי תרופות בשל עליה a1c אני מקבל2 גנואט 50/850+ 1 מלגרם,אמריל. בבדיקות פעמיים ביום,בוקר ערב , ערכי סוכר בין 135 147.כשקבלתי 2 מלגרם אמריל היה לי היפו. איזה טיפול תרופתי מתאים למציאת איזון .שמעתי על גנואט 1000/50?או הצעה בתרופה אחרת לשימוש במקום אמריל? תודה מראש.לצערי רופא משפחה לא זמין וגם אינו מומחה בתחום.

09/07/2015 | 13:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עמיחי, ג'נואט שהיא תרופה משולבת של ג'נוביה ומטפורמין מופיעה בשוק בכמה יחסים בין שתי התרופות. ניתן לעבור ל 50/1000 פעמיים ביום, ולהפחית את הממריץ הלבלעי אמאריל שגורם לך היפו. אם לא תסתדר עם ג'נואט בחבד יש להתייעץ עם רופא/מומחה בסוכרת לגבי שילובי תרופות אחרות.

מנהל פורום סוכרת