שלומי

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/06/2015 | 09:05 | מאת: אליס

שלום! עשיתי לפני כמה ימים בדיקת צילום עין ימין ושמאל עם הזרקה תוך ורידית של חומר פלורסצאין 10% 5CC, ואני מתקשה להבין את פענוח הממצאים, אשמח אם תעזרו לי. בעין ימין: טבעת של תפליטים ודלף במרכזה ברביע הרקתי העליון של המקולה. בהיקף BDR בחומרה קלה עד בינונית ולא הודגם חסר קפילרי. בעין שמאל: בציר הראיה עכירות מסויימות במדיה. המקולה תקינה. בפריפריה BDR קלה.

30/06/2015 | 19:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אליס, התוצאות מצביעות על פגיעת הסוכרת בקרקעיות העיניים יותר מימין אך גם בשמאל. רופא העיניים יחליט אם יש מקום להתערבות מקומית בשלב זה על ידי לייזר או שניתן להמתין.

מנהל פורום סוכרת